tisdag 16 mars 2010

Mohawk Extra IPA: Smakprov


Fick idag ett smakprov på Wicked Wine och Stefan Gustavssons senaste samarbete: Mohawk Extra IPA.
BeerSweden och Schnille & Schmak har redan rescencerat den så för mer utfyllig granskning kika där..

Jag har verkligen haft höga förväntningar på denna Mohawk-serie. Den första som kom var Rye IPA och den föll mig inte riktigt i smaken. Jag köpte några flaskor men kände aldrig "wow". Det var något som kan beskrivas som mintighet och aningen pepprihet som visserligen var lite spännande men inget som totalt fick mig att bli såld.
Hursomhelst, mina förväntningar har varit väldigt höga på denna Extra IPA, dels då den kommer finnas tillgänglig i det fasta sortimentet, dels för att jag hört att man sneglat väldigt mycket på västkust-IPA och det kan aldrig bli dåligt.

Doften avslöjar tropisk frukt, med en liten sötaktig bakgrund. Väldigt trevlig humlearom.
Smaken har först lite sötma, lite marmelad, sedan en massa grape, med en rejäl beska som verkligen får tungan att dra ihop sig i alla "fyra hörnen". Eftersmaken sitter verkligen i och jag kommer på mig själv med att sitta och smacka med tungan som en gammal tandlös gubbe / idisslande kossa.
Är man ingen humlefantast kommer man nog få svårt att få i sig en flaska. Själv är jag ju hophead av den tyngre skolan så det här gillar jag. Det kommer definitivt bli en flaska till festligare tillfällen det kommande året.

Den 24'e Mars släpps den på Systembolaget (1419-01) landet runt, till ett trevligt pris på 36 kr för 500 ml och 7.5% alkohol..

Inga kommentarer:

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler