Ölet har utvecklat dåligt med kolsyra vilket är en mardröm för den här typen. Några teskedar färsk jäst tillsattes vörten i samband med buteljering och jag vet att kolsyran kommer, det tar bara lite längre tid. Håll alltså på flaskorna :)
Rick: Vad skulle du rekommendera i detta fallet? Förvara i hög temperatur (18-22 grader) eller vänta i en månad eller så? Ska själv buteljera en högalkohol-öl om någon vecka nämligen.
Mo: Om du ska kolsyra med socker föreslår jag att du tillsätter vörten någon jäst, t.e.x. torrjäst som är billig. I mitt fall hade jag kanske inte i nog, därför är det bra att sätta flaskorna varmt, gärna upp till 30 och skaka om regelbundet. Nu har jag ju bara rumstemperatur och får vackert vänta några veckor. I fallet Weines Imponerande Stout hade vi i ett halvt paket torrjäst på ca 40 L och det blev ju perfekt.
Jag har en annan etikett på flaskan jag fick. Kanske blir en raritet :)
SvaraRadera*host host*
SvaraRaderaKommer det nån flaska till Stockholm? :)
Och bristen på rakade bröstvårtor får vi se som positiv.
Ser bra ut! Hoppas den smakar.
SvaraRaderaSer bra ut :)! Blir sugen på att prova som attans!
SvaraRaderaSchyrre Dempa!
SvaraRaderaÖlet har utvecklat dåligt med kolsyra vilket är en mardröm för den här typen. Några teskedar färsk jäst tillsattes vörten i samband med buteljering och jag vet att kolsyran kommer, det tar bara lite längre tid. Håll alltså på flaskorna :)
SvaraRaderaRick: Vad skulle du rekommendera i detta fallet? Förvara i hög temperatur (18-22 grader) eller vänta i en månad eller så? Ska själv buteljera en högalkohol-öl om någon vecka nämligen.
SvaraRaderaMo: Om du ska kolsyra med socker föreslår jag att du tillsätter vörten någon jäst, t.e.x. torrjäst som är billig. I mitt fall hade jag kanske inte i nog, därför är det bra att sätta flaskorna varmt, gärna upp till 30 och skaka om regelbundet. Nu har jag ju bara rumstemperatur och får vackert vänta några veckor.
SvaraRaderaI fallet Weines Imponerande Stout hade vi i ett halvt paket torrjäst på ca 40 L och det blev ju perfekt.
gott snack dempa ser bra ut :-)
SvaraRaderaBra etikett och bra val av färg! Av någon anledning associerar jag just rosa/violett tillsammans med DIPA...
SvaraRadera