torsdag 24 juli 2008

Inför Perka-helgen


På fredagen ska Mereborgarna ut och spela golf hela gänget. På kvällen är det sen dags att gå ut och testa en för våran del ny restaurang, som några av mina kollegor tipsat om. Får hoppas de kollegorna har bättre smak än de som rekommenderade Cyrano, eller hur Z? ;)

Vad ska man slå till på? Välj ut en trerättersmeny åt mig genom att kolla in Mediterraneo's hemsida!

Sen på lördagen är det dags för det jag mest ser fram emot i helgen: Kanotpaddling i Vättlefjäll!





150 kr per kanot för en hel dag, det är nästan för billigt.
Vädret ser underbart ut: 24 grader och sol på lördag!
Blir riktigt nice med ett par kalla i kylväskan, några mackor och korv att grilla över öppen eld!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Antipasti: Gamberoni della Casa:
Grillade jätteräkor med vitlök, vitvin, piripirisky, serveras med bröd

Varmrätt: Agnello:
Helgrillad Lammfilé med mozarella gratinerad, kantarellsås blandad råstekt potatis
med smak av tryffelolja.

Dessert: Gelato:
Italiensk vaniljglass med jordgubbar och chokladsås

Så hade jag gjort! Iofs hade jag inte tagit den förrätten eftersom jag inte kan äta skaldjur. Jag provade lite av Perkas hummer igår och allergin är kvar! :-) Men eftersom du kan äta skaldjur tkr jag du ska köra på det där.

Anonym sa...

Du har prickat in 2 av 3 rätt iaf ;)

Tycker denna efterrätt låter smarrigare: Frutteto:
Vitchoklad gratinerade kiwi, jordgubbar, banan serveras med italiensk vaniljglass.

Men det kan mycket väl vara så att jag skippar efterrätten och tar en konjak till kaffet istället!

Anonym sa...

Skall ni försöka där bröderna Dahl misslyckades att hitta Dr.Drövels?? ;)

På med safarihattarna bara ;)

A

Anonym sa...

Aaah tänkte på den först. Men visste inte om du gillade kiwi eller inte.

Och kom ihåg, du ber INTE om ketchup till maten!

Då säger jag ett pris på ditt huvud! :-)

Anonym sa...

Antipasti: Cozze di Mediterraneo:
Färska blåmusslor i en mustig sky av vitvin, vitlök, färska örter och svartpeppar, serveras med bröd

Varmrätt: Linguine al Filetto
Strimlad oxfilé, kantareller, basilika, vitlök, tomatsås, grädde

Dessert: En stor stark

Om d e första gången ni går till en restaurang å i detta fall italiensk tkr jag man ska ta pasta som dem inte kan misslyckas med.. d e inte så himla kul o beställa in nå hyfsat dyr köttbit som e kass.. det kan man göra vid 2a eller 3e tillfället :P IMO

Anonym sa...

Ah, det kan vara rätt som Örjan säger att man ska gå på något mer basic.

Fast nu hade det här stället fått rekommendationer, så då kan man nog våga chansa på lammet tycker jag! :-)

Anonym sa...

Jo en av de som rekommenderade berättade att hennes mamma tog lammet och att det var schwajnit bra!

Men pastarätten låter himla god den med, men jag är meatlover i grund och botten så det lutar nog åt det :)

Anonym sa...

Caprese della Casa:
Mozarella,tomater,ruccola,örtolivolja,husets balsamico.

Kavurma:
Marinerade lammsteksbitar stekta i vin, mild, färsk peproni,
serveras med grillad tomat, husets tzatziki och råstektpotatis.

Dessert? Äh. Espresso. Dryck? Branik? Är inte den Ungersk? Nje, Hof funkar.

Anonym sa...

Vi får inte glömma solskyddet imorgon bara! ;)

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler