fredag 26 februari 2010

Ett skepp kommer lastat..



Äntligen lite Hopslam!
Två Hopslam och Gonzo plus en Hel & Verdoemenis till mig, och två Hopslam och en Blind Pig till Weine.
Hopslam är en "limited release" och började säljas 7 Januari och en bit in i februari.
Batchkod 9470 på etiketten avslöjas på Bell's hemsida att den är buteljerad 23 December.
Hmm.. undrar om den kommer vara jättetrött?

9 kommentarer:

Christer sa...

Drack en Hopslam förra helgen och den var riktigt fin, har inte koll på vilken batch det var dock. Ska kolla på den jag har kvar. Blind Pig är riktigt god också!

Markus sa...

Har den förvarats i kylskåp ska det inte vara några problem. Förra året drack jag Hopslam den här tiden och den var fortfarande galet tropisk och god. Mycket trevlig öl hur som haver och väl vär att byta till sig.

Fredrik sa...

Gott!! Har inte testat Blind Pig men den verkar grymt trevlig.

Fabrikör Ekstedt sa...

Skulle Hopslam ha blivit trött efter enbart två månader? Det är väl ändå att ta i?

dempa sa...

Fredrik: Förhoppningsvis har du rätt. Jag är ingen professor på när aromhumlen kan flyga sin kos, men man är ju lite nojjig när det gäller en sån öl som har sån fruktansvärt underbar arom.

Baggen sa...

Jag har från batch 9502 som är ifrån 5 Januari och den är fortfarande tokgod iaf :)

Fabrikör Ekstedt sa...

Humlearomen avtar väl kontinuerligt (exponentiellt?) antar jag. Jag har för mig att man brukar ange ett halvår som bäst före-datum för humliga öl. Efter två månader borde den vara fräsh hursomhelst. Men allra bäst är förstås att dricka direkt från lagringstanken.

Anthony sa...

Jag har aldrig smakat en Hopslam så Dempa den kan du ju smaka sig åt mig ;)

Fred sa...

Jag provade från två olika batcher i veckan, en började på 94 och en på 95. Kan inte påstå att det gjorde så himla stor skillnad. Hur man än vrider och vänder på det så är det en fullkomligt fantastisk öl.

Tror inte du behöver oroa dig för att den är trött, men drick den snarast för att vara på den säkra sidan ;-)

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler