Ölet har utvecklat dåligt med kolsyra vilket är en mardröm för den här typen. Några teskedar färsk jäst tillsattes vörten i samband med buteljering och jag vet att kolsyran kommer, det tar bara lite längre tid. Håll alltså på flaskorna :)
Rick: Vad skulle du rekommendera i detta fallet? Förvara i hög temperatur (18-22 grader) eller vänta i en månad eller så? Ska själv buteljera en högalkohol-öl om någon vecka nämligen.
Mo: Om du ska kolsyra med socker föreslår jag att du tillsätter vörten någon jäst, t.e.x. torrjäst som är billig. I mitt fall hade jag kanske inte i nog, därför är det bra att sätta flaskorna varmt, gärna upp till 30 och skaka om regelbundet. Nu har jag ju bara rumstemperatur och får vackert vänta några veckor. I fallet Weines Imponerande Stout hade vi i ett halvt paket torrjäst på ca 40 L och det blev ju perfekt.
10 kommentarer:
Jag har en annan etikett på flaskan jag fick. Kanske blir en raritet :)
*host host*
Kommer det nån flaska till Stockholm? :)
Och bristen på rakade bröstvårtor får vi se som positiv.
Ser bra ut! Hoppas den smakar.
Ser bra ut :)! Blir sugen på att prova som attans!
Schyrre Dempa!
Ölet har utvecklat dåligt med kolsyra vilket är en mardröm för den här typen. Några teskedar färsk jäst tillsattes vörten i samband med buteljering och jag vet att kolsyran kommer, det tar bara lite längre tid. Håll alltså på flaskorna :)
Rick: Vad skulle du rekommendera i detta fallet? Förvara i hög temperatur (18-22 grader) eller vänta i en månad eller så? Ska själv buteljera en högalkohol-öl om någon vecka nämligen.
Mo: Om du ska kolsyra med socker föreslår jag att du tillsätter vörten någon jäst, t.e.x. torrjäst som är billig. I mitt fall hade jag kanske inte i nog, därför är det bra att sätta flaskorna varmt, gärna upp till 30 och skaka om regelbundet. Nu har jag ju bara rumstemperatur och får vackert vänta några veckor.
I fallet Weines Imponerande Stout hade vi i ett halvt paket torrjäst på ca 40 L och det blev ju perfekt.
gott snack dempa ser bra ut :-)
Bra etikett och bra val av färg! Av någon anledning associerar jag just rosa/violett tillsammans med DIPA...
Skicka en kommentar