Tänkte skriva några rader om Godzillan eftersom det nu hamnat några flaskor här och där hos folk.
Vi har innan varit oroliga över kolsyran och skummet, men det verkar ha tillkommit tillräckligt sådant nu.
Däremot har den höga utjäsningsgraden gett en övertydlig alkoholton i smak. Jag citerar bryggmästaren Rick här:
-"Alkoholen får för stort spelrum då den har väldigt lite restsötma att luta sig emot. Smakhumlen är ok. Aromen för tafatt, dels pga alkoholtonen igen, och möjligen krävs ännu mer aromhumle."
Vi har innan varit oroliga över kolsyran och skummet, men det verkar ha tillkommit tillräckligt sådant nu.
Däremot har den höga utjäsningsgraden gett en övertydlig alkoholton i smak. Jag citerar bryggmästaren Rick här:
-"Alkoholen får för stort spelrum då den har väldigt lite restsötma att luta sig emot. Smakhumlen är ok. Aromen för tafatt, dels pga alkoholtonen igen, och möjligen krävs ännu mer aromhumle."
Möjligen kanske alkoholen tonas ner om man låter den stå någon vecka till, men notera "möjligen" och "kanske". Ni får välja själva när ni som kommit över flaskor vill dricka den, om ni vill vänta ett tag till eller inte. Den har kolsyra och hyfsat skum nu iallafall.
Får se om vi gör ett nytt försök på Godzilla's revansch, isåfall vågar vi inte riskera för hög utjäsning så det blir nog en aningen svagare öl, kanske runt 8%. Vi får se när vi har tid och ork.
Jag har fortfarande flaskor kvar hemma åt HittaBiran 2-vinnarna, Weine, Christer och Anders And..
10 kommentarer:
Underbart! Har inte riktigt haft tid här i veckan men kanske kan kika förbi någon gång i morgon eller helgen?
Självklart kan Hitta Biran-vinnarna också kvittera ut lite andra hembrygder! Riktigt goda sådana!
Och jag har flaskor åt dig: Halvblek. Buteljerades för 4 dagar sedan, smakar verkligen lovande, en pale ale på knappa sex procent alkohol, med generösa humlemängder.
Jag föreslår namnet Mechazilla på uppföljaren...
Och jag tänker nog vänta en vecka till innan jag dricker min i alla fall.
Tråkigt att jag glömde ta med mig vår belgare, riktigt bra var den iaf trots enbart en lagring på hittills 10 dagar.
Vi tänkte testa din Godzilla vid nästa bryggning om en sisådär 9 dagar vilket även jag tror kan hjälpa att dämpa alkoholkänslan utan att man tappar för mycket av humletonen.
JoeG: Bara att ta med sig en belgare om du är på SBWF på lördag. Om du vill kan jag ta med några också...
Högre mäsktemp, mer restsötma åt folket!
Hej hej, Niklas från andra omgången av hittabiran här, tänkte bara höra hur jag ska bära mig åt för att lägga mina smutsiga vantar på en utlovad Godzilla :p
Niklas, maila mig. jaderfors krumelur hotmail.com
Rickgordon: Då tar jag med mig en belgare och en amber ale! Står vid SÖs monter mellan 18-21, antar att du vet vart den är ;)
Jag blir mycket glad om man får göra utbyten...
Skicka en kommentar