måndag 18 februari 2008

Duvel Triple HopsI fredags köade jag som sagt utanför Systembolaget. Det jag var ute efter var ju jänkarölen jag skrev om i ett inlägg tidigare. Men nu var det nämligen som så att jag fått nys om att en oerhört speciell belgare skulle släppas, och i begränsat antal. Duvel Triple Hops - "Ölets Champagne". Slutsåld i hela världen. Endast 300 flaskor skulle komma till Sverige, och detta var en öl som oerhört många skulle vilja lägga vantarna på. Göteborg hade fått 60 st, och det var ransonering. Jag stod som nr 50 typ, och tog såklart en kölapp.
Denna Duvel Triple Hops kostade 182.40 kr! Helt sinnessjukt egentligen. Speciellt då jag inte gillar belgisk öl :)
Men eftersom den sades vara så lyxig och spektakulär så valde jag att köpa en. Den ska kunna lagras i 20 år, och om jag inte vill ha den själv så kan jag ju försöka sälja den på nätet, en del menar att man ska kunna få upp emot 2000 kr för den på nätauktion!
Läs mer om ölets champagne, som den kallas - här (Aftonbladet)!

Om du är sugen på att prova en så kan du kolla med Bishop's Arms på din ort. De kan ha en, men räkna med att få betala 450-500 kr för en flaska. Eller så ger du ett bud på den jag har ;)

12 kommentarer:

Anonym sa...

WOW!! Jag vill haaaaaaaaa!! Hur kewl såg den där ut då!

Ölens champagne! :-)

Måste vara ett måste i alla ölkännares skafferi.

Vinner den på lagringen?

/ India Pale

Anonym sa...

hehe lite coolt! bra att du var och kopte en. sag forpackningen snygg ut da? det stog pa aftonbladets hemsida att forpackningen som ut som ett fodral till en basfiol? :)

jag gillar att aftonbladet anvande mitt trademark-ord "pava" for att beskriva flaskan: "en pava på 75 centiliter. Med champagnekork."

Anonym sa...

Sag ju att man faktiskt ser kartongen dar pa bilden. Himla najs. Se till att lagra den nu, du far avdela skafferiet och ha ett eget litet ollager, du har ju redan den dar jag tog med fran Harrods om du inte sopat i dej den :)

Anonym sa...

dempa: Tror du den går att få tag på bishops arms här i gävle?

Anonym sa...

Thorpe: Jo, alltså du ser ju kartongen. Det är nog mest formen som de menade var som en baslåda men jag kan ta ett kort på den jag har hemma sen! Såklart har jag Tomas Hardy's ale kvar hemma, den vinner ju också på lagring ;)

Hansih: Är tveksam om den finns i Gävle men man vet ju aldrig, ring och fråga! Tror de har 300 st som ska ut till "Restauranger" i Sverige men man vet ju aldrig var de kan tänkas hamna!

Anonym sa...

Jag kollade på tre närliggande ställen men den var slut överallt! :-(

Buuhuuu... men du spar den tills jag kommer! Nice! :-)

Jag kan byta den mot en Anniversary? Snart kommer jag vara ensam kvar att ha en sån öl.

Anonym sa...

kan jag fa byta den mot en kronenbourg? du kan fa ett 4-pack t.o.m.!

Anonym sa...

-H- kommer du och hälsar på i april så ska vi knäppa den då, det lovar jag! :)

Anonym sa...

Dempa: Jag bokar tåget redan nu! :-D

Anonym sa...

Jag var till Valbo igår och kikade om de hade en Duvel, men icke sa nicke. Verkar bara ha kommit till de större städerna.

BTW, 3 dagar sen du uppdaterade din blog! Kom igen nu!

Anonym sa...

den har bloggen har mer kommentarer an riktiga inlagg ju! :)

Anonym sa...

Hansih: Alltså, det är ingen idé att du letar efter Duvel'en. Den kom ju bara till 3 Systembolag i hela Sverige! Och de tog slut direkt där! 90 till Sthlm, 60 till Götet och 60 till Malmö.

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler