måndag 9 juni 2008

Sommarölsträffen

I lördags drog jag iväg på Amylase's sommarölsträff, där bryggarna tar med 1-2 egna varianter av definitionen "sommaröl". Väl där sprang jag på Tony och hans trevliga svåger Kurt som visade sig ha exakt samma ölsmak som mig själv, så vi hade ett par trevliga timmar ihop med ett härligt gäng ölentusiaster.
Man fick efter provsmakningen rösta på tre personliga favoriter. Mina blev: #9, #10 och #19. Lite tråkigt kanske att rösta på tre öler som var i typ samma stil, jag hade ett tag planer på att ge #1 en röst pga dess ovanlighet: en friskt skön weissbier med skön smak av hallon (2kg frysta hallon hade tillsats) och rabarber.

Men då jag som mest kunnat tänka mig dricka typ 33 cl av en sådan öl (och då måste det vara som i lördags, runt 30 grader i skuggan) så valde jag ändå att gå på sådant jag lätt skulle kunna dricka mer av och faktiskt gillade bättre. Danna hade lätt gillat denna, det var en riktig "tjejöl" :)En del hade gjort snygga etiketter till sina öler - all cred till dessa! Denna öl var samma öl som nr 21, men den hade torrhumlats i 7-8 dagar så den hade en mycket skön smak. Den fanns dock bara på tapp.


Tony och Kurt - sköna snubbar.


Folk. Är du med här Rekan? ;)De som till slut stod på pallen (från vänster: två snubbar som kom 2'a med sin #13 (?), Mattias som kom 1'a med sin #19, och sist nån Conny som hämtade ut 3'e-priset med #5.

Det här var bland det roligaste jag varit med om. Jag ser redan fram emot vinterölsträffen! :)


Rick har bjudit med mig och någon kompis att göra egen öl - hur sjysst är inte det?! Ska bli enormt roligt att se hur det går till och även få smaka på resultatet!

Vi får ha en omröstning på bloggen sen om vad vi ska kalla den ;)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Och vad är det för fel på Pripps Blå då? Va va?

Känns som att jag inte riktigt hör hemma här! :-)

Anonym sa...

äh, du hör visst hemma här: jag köpte två pripps blå pure sommar och två spendrups bright idag :)

sen har du ju blivit en finsmakare, har hört att du bara dricker Sierra Nevada nu för tiden??

Anonym sa...

Jaaa! Sierra Nevada kollektionen är så himla nice!

Är innehavare av tre olika sorter nu! Snart ikapp dig! ;-)

Anonym sa...

den är 9,6% jag fick av dig hansih va inte o leka med.. rätt upp i huvet...... sen kom den ut igen på vägen hem hähähää

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler