måndag 8 december 2008

Vad hände i Lördags egentligen?

Jag och Natan inledde dagen med att besöka hembryggarföreningen Amylase's årliga vinterölsträff som höll i Guldheden. Riktigt knökat med folk redan från starten kl 13.
Hann prova det mesta, och av det bästa flera gånger.
Jag la mina röster på:

  1. Nr 10 - Gamla Vänners Vinterbryggd (ESB). Rätt så fräsch och skön humleton, lättdrucken och inte specielt "vintrig". Tack för det! Männen bakom denna öl hade nog vunnit Sommarölsträffen med sin förträffliga IPA men den tog då slut innan hälften hade hunnit få smaka på den.
  2. Nr 1 - en APA med Australiensisk humle som jag tyvärr glömt bort namnet på. Den påminde jättemycket om Närkes "Rainbow Warrior" så man kunde helt klart känna att de båda humlesorterna kommer från samma ställe.
  3. Nr 15 - Gamle Svarten - en mycket kraftig stout som Natan blev helt förälskad i, jag vet inte hur många prover av den han tog. Även jag som i vanliga fall gillar stout speciellt mycket tyckte om denna, just pga sin kraftfullhet (låter kanske lite motsägande?), och namnet var riktigt passande - den smakade verkligen stall! Än mer passande att Modo vann över Skellefteå i förlängning - målskytt? Jo, Gamle Svarten..
Jag och Natan var tvungna att dra innan rösterna var räknade men såhär slutade det tydligen:
1. Drakens Svarta, Stout, 135 poäng
En trevlig stout på ca 5% som man väl får säga avgick med jordskredsseger. Trevlig bryggare med 'skånsk dialekt'.

2. Abbaye de Rick Noel, Belgisk Vinteröl, 76 poäng
Natans favorit i kamp med Gamle Svarten. Helt okej får jag säga, för att vara en belgare. Påminde om Brother Thelonius. Genomsympatiske Rick med sin högst ovanliga Unibroe-jäst förtjänade helt klart en pallplats.

3. Gamla Vänners Vinterbryggd, ESB, 68 poäng
Redan nämnd ovan.


Kul att se en del bekanta ansikten, det känns roligt inför framtida besök hos Amylase.

Efter ölträffen strålade vi samman med resten av herrgänget. Bengtsson kom lite senare än oss andra så vi var tvungna att ge honom en chans att "komma ikapp" så vad passade bättre än en 14% Samichlaus som vi smugglade ut från Delirium..


Sen var det vinprovning, och det känns lite som att vi gjorde allt i fel ordning den här dagen. Vi borde börjat med vinprovningen, sen maten, sen ölen, istället för öl, vin sist mat.
Det var två vita viner och två röda som en trevlig kvinna gick genom med oss, jag kan väl säga som så att koncentrationen inte var på topp, speciellt då hon ägnade 80 min av 120 till att mest prata om de vita vilka jag inte är något fan till. Vinprovningens behållning var helt klart den goda gräddosten "Stureost" som de hade till. Mums!

Efter vinprovningen drog vi till den hyfsat nyöppnade Texas Longhorn som ligger på Södra vägen. Ca 22.00 fick vi äntligen bord, hungriga som vargar. Efter ett drygt halvkilo ribs var vi mätta, belåtna och ganska möra. Det slutade med att jag och Natan vandrade hemåt medan resten av gänget fortsatte en sväng på stan.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fick du reda på vad bouquet är för något???

Anonym sa...

Man blir lätt lite småseg när man börjar dricka öl vid ett-tiden på dagen ;)

Anonym sa...

Dennis "Longhorn" Weiler :)

Anonym sa...

Uffe: Nä, det nämndes aldrig och jag frågade inte heller, hade munnen full med ost :P

Vill du upplysa mig?

Anonym sa...

Dempa, jag tackar för de vänliga orden! En vacker dag blir du kanske man nog att älska belgiska ales....
Cheers/R

Anonym sa...

Rick: har försökt maila dig men din comhem-adress verkar inte må så bra. sen har jag inte kvar ditt nr för jag blev av med mobilen för ett tag sedan, så om du har mitt nr kan du väl bara sms'a över ditt, släng gärna iväg den mail-adress du använder också :)

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler