lördag 3 januari 2009

I'm back!Och då dricker man finöl!
Eller vänta nu, det gör jag ju inte alls. Men jag har nog kommit fram till att Systembolagets bästa burköl, åtminstone i kategorin "Good value" måste vara nyheten från i Oktober: Åbro Lejon.

Min första bekantskap med ölen var nog i bastun med Natan, på Nordic Sea Hotel innan vi skulle på NHL-match i Globen. Blev förvånad över att det var såpass mycket beska och humlekaraktär över en öl från ett macroproducerande företag som Åbro.

Har druckit den några gånger efter det, men nu när jag smakade en efter att druckit en Bedarö Bitter och en Bitburger, så känns den faktiskt ganska fruktigt fräsch, hyfsat besk, lite fruktig och allmänt trevlig!
Nu när jag luktar i det urdruckna glaset så känner jag att den drar lite åt Slottskällans Slottslager, förutom att den senare har en lite obehaglig dragning åt 'kokta-grönsaker-hållet'.
För priset 9.90 per burk (5.9%) så hoppas jag den får stanna kvar i sortimentet.

Okej, några av er ölnördar kommer säkert tappa förtroendet helt för mig i och med detta inlägg, men det får jag leva med. Isåfall kanske ni kan ursäkta mig med att jag inte längre har feber (och därmed yrar i detta inlägg), men däremot har fått förkylningen rätt upp i snoken.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller faktiskt med. Den har en beska, den är behaglig att dricka. Det finns vissa tydliga kryddiga toner av humle. Och den funkar som session beer!

Nobelt erkännande som jag står bakom.jag är en av de första att skriva på om att microbryggerierna ska få komma fram men, tyvärr så tittar många ölnördar lite för mycket på etiketten. Tror denna skulle stå sig rätt bra i ett blindtest mot liknande öl.

Anonym sa...

Den här bloggen har heeelt öl-spårat-ur.... :/Haha! Men...Va konstigt att kommentarerna du skriver försvinner? Ingen annan som nämnt det, men jag tycker det har varit dåligt med kommentarer, så kanske ligger något i det ;) Va tråkigt att du är sjuk också!! Hoppas du känner dig bättre snart. Hörde att vi ska ut och äta på måndag kväll, nice nice!! :) Jag jobbar i helgen, så behöver något att se fram emot :) Jaaa, det var ju helt bisarrt att jag blev sjuk i onsdags. En på jobbet som haft exakt samma som mig. Jag känner mig inte bättre förrän idag... Så nåt riktigt skumt var det!!

Anonym sa...

Ska fan köpa en burk och testa :) kul för jag hade nog inte chansat på en annars..

Anonym sa...

Får nog ta och testa den igen, var inte spå imponerad när den släpptes på mässan, men det fanns ju så mycket annat gott där att fokusera på.

Kul att höra att du är på benen igen.

Anonym sa...

Hehe. Tyckte mest den här var lite maltig, brödig och söt med touch av alkohol. Någon vidare massa humle hittade jag inte. Å andra sidan var det drickbart. Och burken var snygg, liksom att det skummade bra!

Slottslager är nog bra mkt trevligare i såna fall. Fast visst, Slottskällans produkter har en tendens att dra åt kokta grönsaker eller rotfrukter och dylikt, särskilt i doften.

Anonym sa...

Jag sammanfattade den i "Well, it is a little better than their standard brews, but still not a great lager.".

I samma skola från svenska bryggerier rekommenderas Krönleins Källarlager, fast den finns bara på fat förstås.

Anonym sa...

Funkar i bastun kanske! Men där drar vi gränsen tror jag! :-)

Anonym sa...

'kokta-grönsaker-hållet'... åh, vad skönt att jag inte är den enda som kan tycka att öl luktar kokta grönsaker! Började bli lite orolig där.

Men just den här har jag inte smakat.

Anonym sa...

Dempa: besök gärna sin nya följeslagare Casa på http://tankarkringol.blogspot.com/

Vill du ha ölen till helgen? Jag börjar iallafall bli sugen på Maharaja!

/Weine

Anonym sa...

Prova en dassig dansk råfrukt-öl och "grönsaks" smaken gör sig påmind direkt, inget distinkt åt npgot håll, man blir liksom bara gasig i magen... Chrtistian Firtal exempelvis

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler