lördag 22 augusti 2009

Öl med Christer

Christer (Överjäst) har ju varit i Kanada och en sväng i Californien. Igår var han snäll nog och delade med sig av det han släpat hem.

Jag och Weine hade äran att få testa några riktiga höjdare innan resten av snyltargänget dök upp.
Först ut var något som hette Hemp Ale. En mycket mörkare öl än man kunde gissa av etiketten att döma som utlovar tuttifrutti och lite godis? Inget höjdaröl, ganska mycket smak av gelegodis (eller någon annan godis jag inte kommer på), samt lite alkoholbett i eftersmaken.Hemp Ale slank ner fort, mest för att vi visste vad som väntade härnäst:
Ballast Point Sculpin IPA!

Redan vid upphällandet blir man attackerad av aromhumlen - det är SJUKT mycket tropisk frukt, ja ren nektarjuice med doft av ananas, mango, persika och citron. Utseendet är ljuvligt gyllene med ett härligt vitt skum.
Smaken är fortsatt härlig nektarjuice, man tar små sippar och bara njuuuuter. En otroligt fräsch IPA på 7% som är så sjukligt lättdrucken för den är så fantastiskt god. En bra beska har den med.
Sculpin betyder drakfisk, och visst är ölen precis som drakfisken - sticksig (i doften), med underbar smak.
Ledsen att jag inte kan förklara hur den smakade bättre, men detta var absolut den bästa IPA jag druckit!

Kan man egentligen dricka något bättre efter Sculpin? Ja vi gjorde ett försök med en färsk Pliny the Elder, buteljerad i juli 2009. Här har vi en mycket trevlig doft, dock inte lika mycket humlejuicenektar som i Sculpin. Smak, utseende och beska är mycket bra men jag kan inte sluta tänka på Sculpin. En vanlig dag hade en färsk Pliny krossat allt motstånd, men idag fick den åka hem med svansen mellan benen. Stort tack till Christer som lät oss vara med och njuta!Nu hade resten av snyltargänget dykt upp och Christer körde igång provningen. Följande objekt testades.


Jag var tyvärr inte med längre än till och med öl nr 9, men det dyker säkert upp lite rescensioner på någon annan Gbg-förankrad ölblogg.
Kan säga som så att Fat Cat Brewery är till salu, ifall du är sugen på att ta över. Det är inte särskilt konstigt att det är till salu. Felsmaker verkar vara deras grej. IPA'n smakade typ jordgubbar och mjölk, på ett mycket mindre trevligt sätt än det låter. Pompous Porter hade de råkat hälla desinfektionsmedel i istället för öl.
De två bästa ölen var helt klart Björnbärsportern och Lönnsirapsstouten.

Christer hade läst på och kunde berätta lite om varje öl och bryggeri. Tummen upp för det!


Klart Göteborgsbloggarna dyker upp när det vankas gratis öl :)


Tack Christer för en del grym öl och för att du släpat hem allt för att vi skulle få prova!
Och tack till er andra för en trevlig kväll även fast jag fick dra hem tidigt.

10 kommentarer:

ricke sa...

Vi provade Sculpin på ölbroggarträffen här i söder tidigare i sommare, och den var riktigt riktigt bra. Svårslagen på IPA-fronten och bland det bästa som provades den gången.

dqrull sa...

Hur bär man sig åt för att få vara med på såna här tillställningar? ;)

Gyllenbock sa...

Låter som en väldigt trevlig tillställning.

Sculpin IPA låter ju utomordentligt intressant!

AndersAnd sa...

Så ni träffades först, drack upp det godaste och provade sedan "sådär" kanadensare? Låter som ett smart drag! Sculpin o Pliny är båda mums.

dempa sa...

Det är så vi gör i Göteborg ;)

När kommer du hit och dricker lite öl med oss?

AndersAnd sa...

Vissa dagar när jag planerat pubrunda här i malmö har jag blivit sådär jävla svintrött på skiten o i ren tristess kollat upp sista minuten tåg till GBG bara för att kunna gå ut på något roligare ställe (tre små rum, rover) men någonstans krävs det väll lite lite mer planering än så, så sådana impulsryck har jag inte vågat mig på än..

Får kanske försöka time'a något intressant "ölbutikken släpp" o komma upp med en ryggsäck full av dansk/amerikansk öl vi kan dricka för att sedan köra en pubrunda, hade varit skoj, jag gillar gbg..

AndersAnd sa...

Har ju faktiskt två anledningar till att åka till GBG, förutom dricka bärs då..

1. Hämta min rylle hos Victor.

2. Hitta biran!

dempa sa...

Två, kanske tre anledningar så goda som något!!

Du har rätt med det där Ölbutikssläppet. Det borde väl dyka upp lite trevligt snart, som vi diskuterade innan..

Fredrik sa...

Vilken trevlig provning...

Niggze sa...

Sculpin = Inte god ;) skämt å sido, grym IPA!

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler