torsdag 5 november 2009

Gissa biran!

Okej, jag tänkte köra en liten tävling. Det finns inget pris, men om ni orkar så kan ni ju läsa min beskrivning av ölen jag dricker, det kommer även foton som ledtrådar.

Det är ingen jättelätt uppgift och det är nog bara ett fåtal som kan pricka rätt.
Kommer avslöja vilken öl det är om nån timme eller så, med ett foto längst ner i inlägget. Till dess, kör hårt!


Utseende: Svart vätska med tjockt beige gräddigt skum som ser riktigt inbjudande ut.


Doft: Färsk sticksig humle, liten kaffeton, utan att för den skull kännas särskilt rostat.Smak: Härliga citrus och grapetoner. Lååång eftersmak, stor beska. Otroligt hur de annars så vanligt förekommande rostade tonerna i en så svart öl saknas. Eller de saknas inte, de finns där i eftersmaken som ett litet borttonande eko i en djup dalgång. Men för att var en så svart öl inbillar man sig ju att de ska vara där och spela leadguitar, inte vara en xylofon i bakgrunden.
Torr, med mycket humlesmak, lite örtighet. Efter att ha sugit på den ett tag och inte tagit en ny sipp, så kommer de "svarta tonerna" fram mera, ihop med de torra porerna på tungan som dragit ihop sig av beskan. Här känns rostningen av lite mer.


Oj, en bild på flaskan också, undrar om den kan avslöja vilken ölen är?

Okej, Niggze gissade rätt efter bara några minuter, men jag tog bort hans kommentar så ni andra också har en chans och det här inlägget inte känns helt bortkastat! Himla Niggze, grr! ;)

Nu har ju även Anders And gissat rätt så jag får väl publicera bilden på ölen:

Black Nitro från Amager

9 kommentarer:

Niggze sa...

Hihihuhuhuhhaha =)

Carl sa...

Dark Hops?

AndersAnd sa...

Black Nitro.. Tänkte först Dark Hops men flaskan gave it away.. Tyckte Black Nitro var sådär, lite väääl simpel och "rå besk", typiskt för Amager..

dempa sa...

Haha, ja visst var det Black Nitro!
Trodde inte flaska skulle avslöja så mycket men har man druckit denna så känner man väl igen den.

Tyckte den var lite rolig ändå, det är nog min första mörka IPA jag testar.

David & Fredrik sa...

Trodde det var Dark Hops först, men sen såg jag bilden med flaskan och tänkte på något Amager. Black Nitro har jag dock missat. Drack en Hr. Frederiksen i helgen, det var gott men jag tycker de överdriver humlingen... blir ju paprika-toner.

AndersAnd sa...

Drack Black Nitro igår faktiskt så den är rätt färsk i minnet.. Det ljusa skummet antydde att det inte var Dark Hops eller någon välhumlad amerikansk stout heller. Det + flaskan så.. ;)

dempa sa...

David & Fredrik: Jag har försökt leta efter paprikatonerna i både Herr och Fru Frederiksen men inte hittat dom. Jag tycker det är riktigt trevliga öl, med sköna rostade humliga dofter.

Anders: Aha du drack en igår, fusk! ;)

Tänkte faktiskt att de "enda" som skulle kunna ta denna är nån av skåningarna, mig veterligen släpptes den ganska nyligen. Första ratingen på ratebeer är tex från 13 Sept.

Baggen sa...

Black nitro är ju mumsig. Har fortfarande 2-3 flaskor kvar av den som borde drickas upp snarast. Ska dricke en green nitro på lördag!

Stefan - Beer Drivel sa...

Jag var också inne på Dark Hops. Har inte provat Black Nitro men det låter ju intressant. Mmmmm fan nu blev jag törstig...

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler