lördag 27 mars 2010

Lördagstankar

Har haft en skön lördagförmiddag, vaknat upp efter ett lugnt nattpass på tågtrafikledningen.
Handlat lite goda öl på Bolaget, däremot hade inte min privatimport på det goda vinet Palmento Primitivo kommit än trots att jag fått mail om det.

Nåväl. Ett halvdussin St Eriks Pilsner slank ner i korgen.

Många bloggare har ju redan skrivit om den och jag håller med om att det var en riktigt trevlig öl, testade den när den kom i onsdags.
Ingen typisk pilsner men väl en duktigt amerikahumlad lager! Att den dessutom kommer i en så snygg flaska gör inte saken sämre. 15.90 är riktigt prisvärt.

Lite fundersam är jag också över vad jag egentligen tycker om BrewDog's Trashy Blonde som dök upp i det fasta sortimentet. När jag drack en i onsdags var den lite syrlig och kändes nästan på gränsen till dålig.
Men så testade jag en i torsdags, som en skön törstsläckare efter att ha varit och storhandlat och då var den bra mycket bättre, smakade oerhört mycket svarta vinbär, nästan som saft!Aftonbladet har förresten uppmärksammat BrewDog's 41% starka öl: Aftonbladet - Öl starkare än vodka

Häromdagen hämtade jag förresten ut en låda Victory Storm King samt en Hop Devil.
Båda har ju nyligen dykt upp i Beställningssortimentet till ett bra pris (32 resp 27 kr).

Tyvärr visade det sig att det på kartongen Hop Devil var fäst en etikett med "Bäst före Juni 2010", ditklistrad av importören Brewery International? För under den etiketten såg man bryggeriets egna stämpel: Enjoy before March 2010. Hmm. Den där lär ju inte vara särskilt rolig.
Expediten tyckte vi skulle köpa lådan och lämna tillbaka om vi var missnöjda. Så jag och Anton gjorde så att vi delade på en flaska där utanför på parkeringen och kunde bara konstatera att den var trött, trött och trött. Luktade snarare jästigt än humligt. Beskan fanns såklart kvar men aromen hade flugit sin kos och lämnat något tråkigt kvar. Behöver jag säga att vi lämnade igen den resterande lådan?

Tycker det är ganska dåligt att en öl som precis letat sig in i Beställningssortimentet visar sig ha passerat "bäst före". Och speciellt att man ändrar bryggeriets datummärkning, det känns lite på gränsen till lurendrejeri.

Nä, nu ska jag in i duschen för att senare dyka förbi hos Reza på 3 Små Rum. Verkar som att det går att hitta Närke Sim-Ko och Oppigårds SummerTwist på fat. Låter som en perfekt start på en lördagkväll..

Trevlig helg på er där ute.

9 kommentarer:

Weine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Weine sa...

Det där gillade jag inte. Hur tänkte de då? Vi tar in en gäng dåligt öl som säljer på bolaget så går nog affärerna som aldrig förr. Hade de fått in den på hyllan skulle de ju kanske kunna lura ett gäng av den vanliga mannen på stan som råkar plocka ner några i korgen utan att ha en aning om humle och dess hållbarhet.

Visst är det kul att det är många som tar in grym öl till Sverige men med dagens utbud har vi med all rätt börjat bli mer kräsna (läs medvetna) i våra val.

Att ta in gammal öl kunde förlåtas med okunskap men att sedan att gå så långt att man medvetet döljer bäst före med en ny märkning tycker jag låter lite som köttdisken på ICA.

Undra hur många lådor ni säljer nu när en av de största källorna (dempabeer)för ölintresserade personer vad det gäller nyheter och annat från bolaget har avslöjat detta?!

Brewery International - skäms och gör om gör rätt!

Förlåt om jag blev upprörd, det var inte meningen :)

Dempa: Sim-Ko var grym när jag drack den förra sommaren.

Weine sa...

Taget från Brewery International hemsida:

"Victory HopDevil

HopDevil är en läcker IPA, med en kraftfull och aromatiska smak explosion av hela amerikanska humle blommor som backas upp av rikligt med tysk malt. HopDevil IPA erbjuder en berg och dalbana av smaker, som sedan planas ut med en len finnish.#

Lät inte som den ölen du och Anton hinkade på parkeringen Dempa.

AndersAnd sa...

Tråkigt skit, HopDevil är verkligen inget kul när den inte är färsk, karamellklet till tusen..

ipapappan sa...

Gjorde samma upptäckt på vår låda i torsdags. Har mailat Brewery International med en stilla undran varför man gjort på det viset och väntar på svar. Drack en i torsdags och tyckte dock att den var bra. Har inte lämnat tillbaka något än.

rickgordon sa...

Synd att jag missade dig hos Reza idag - jag kom just hem därifrån :)

Fredrik sa...

Trist det är ju en trevlig öl annars...

dempa sa...

jag har fått ganska bra respons från brewery international, tydligen fick jag sista lådan de hade och de ska så fort de får in nya skicka en ny, typ. verkar som att de kommer få in hop wallop snart, det låter riktigt trevligt i mina öron!

Anthony sa...

Nej du Weine, det blev inget berg-å-dalbaneåkning för oss inte, mest en skumpig pendeltur genom det beska landet, platt och händelselös.

Lömskt att dölja etiketten på en öl som alla i branschen vet är känslig för åldring vad det gäller smaken.

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler