måndag 3 maj 2010

Dagens humlefångst!


Pliny the Elder, Dogfish Head 90 min IPA, Bell's Expedition Stout, de Molen Hel & Verdomenis.

Nä, inte fick jag väl tag på dessa öl på Systembolaget idag?
Jag hade sån tur att en kompis tog en minisemester i Amsterdam förra helgen, självklart passade man på att tvinga honom till CrackedKettle. Kunde inte gå miste om att köpa några öl där utan att bli rånad (dyr frakt till Sverige). Tyvärr hade Hopslam precis försvunnit..

Nåväl. Det mest spännande som släpptes idag var nog DuganA IPA från Avery, samt Alesmith IPA. Jag tycker man alltför ofta blir lurad av Systembolagets saldon på nätet. En gång åkte jag till Gårda då det stod att de hade 72 Peche Mortel. Det visade sig att de hade en dubbel laddning Rigor Mortis och INGA Peche Mortel.
Inför detta släpp såg det ut som att Gårda hade Alesmith IPA, inte Nordstan.
Så jag chansade på Gårda, och där fanns all öl jag ville ha. Hörde dock att Alesmith inte hade dykt upp på Nordstan, men de gör väl det snart.
24 st Alesmith hade kommit till Gårda, när jag drog fanns det nog 10 st kvar, men de stod inte i hyllan utan i en brun kartong på golvet en bit ifrån hyllan..

Mycket humle blir det! Lite synd att det släpps så mycket likaartad öl samtidigt, istället för att det är mer utspritt. Nåväl, jag är ju dom om jag klagar. På det hela får vi ju otroligt mycket trevlig öl till Systembolaget.

15 kommentarer:

Unknown sa...

Vad kostar 90 Min där? Kollade i förrgår och ett fyrpack går på strax under £13 här. Köper du dem "löst" tar Whole Food £4 styck.

Fabrikör Ekstedt sa...

Ja, det var sannerligen en lyckad räd på Gårda idag.

Fredrik sa...

Goda grejer... ;)

dempa sa...

Mo: 6.2 Euro.

Stefan - Beer Drivel sa...

Mums! Fan nu blev jag rejält törstig.

Btw jag har skaffat ny adress och bloggmotor: www.beerdrivel.se

dqrull sa...

Kom till Gårda vid tvåtiden idag och då visade det sig att Alesmith var slut i hela stan, jag som var så sugen på en flaska :(

dempa sa...

dqrull: testa ring din lokala butik och be dom ta hem en flaska från depån. du måste nog göra det idag eller senast imorgon annars är nog risken att de tar slut.

dqrull sa...

Redan försökt med det Dempa, men det gick verkligen inteför sig inte! Gissar att jag råkade ut för en grinig kärring bara dock (har hänt förut), ska försöka igen imorrn.

dempa sa...

Låter onekligen som att du sprang på patrull där, va tusan ska dom neka dig en sådan beställning för?? Återkom gärna i ärendet :)

Alexander sa...

När jag kom till Hansa i Malmö vid lunch så fanns det en flaska kvar. Frågade min go-to man och visst, de skulle ha fått fler lådor, men det hade strulat. Säkert samma sak som hänt i GBG... imorgon skulle ytterligare AleSmith anlända.

Alexander sa...

Btw, Dempa. Gött med Pliny!

Bell's måste jag få fatt i någon dag. Har inte provat den ännu...

Alexander N sa...

Första dagen får man inte beställa nyheter via telefon. Nästa begränsning är att det endast får beställas en styck av respektive artikel i butik.

http://www.systembolaget.se/SokDrycker/bestallningavvaror.htm

// Alexander #2

Unknown sa...

Jag cyklade till Karl Johansgatan och var där före 12:00, då fanns det 9 st. Ale Smith kvar. Lyckades knö ner 2, samt 2 duganA och 1 Summer Twist i min lilla rygga.
Hurra!!!

Baggen sa...

AleSmith IPA var gammal. Slöseri med pengar :(

Weine sa...

Håller helt med Baggen ang Alesmith IPA, gammal och inte i närheten av dess verkliga potential. Tyvärr.

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler