söndag 20 juni 2010

Sportbarer i Göteborg


Usch va svårt det är att få idéer till inlägg nuförtiden!

Får väl dra upp lite tankar kring sportbarer, nu när det är VM och allt.

Vad är en sportbar?
För en ölnörd som mig själv räcker det inte med en pub som har åtskilliga tv-apparater och typ Carlsbergs vanliga utbud med Carlsberg, Falcon, Staropramen, Murpheys, Guinness mfl. För mig är en bra sportbar en pub som visar de flesta matcher men som även har ett oberoende ölutbud.

Nu har jag inte varit på alla så kallade Sportbarer här i Göteborg, men här är en liten guide kring vad jag känner till.

Dåliga:
Olearys, Dubliners, Pauls Biljard. Där har vi mest det tråkiga Carlsberg-sortimentet som jag nämnde. Inte ens värda att länka till..

Okej:
Flying Barrel - har inte varit här själv men hört att de har ett hyfsat utbud på flaska, och även en del svensk microbrygd på fat.
Tidbloms har tyvärr Carlsbergs sortiment på fat, men att de har Flying Dog Gonzo, Snake Dog och några Sierra Nevada-produkter gör att de kvalar in under "Okej".
Champs är ett nyöppnat ställe på hörnet mitt-emot 3 Små Rum. Även Carlsberg-kranar här men det som gör att de kvalar in under "Okej" är Brooklyn Lager på fat och att det bara är 10 meter till Reza..

Bra:
Red Lion! Än så länge har jag inte satt min fot där, men det ska jag råda bot på nu på onsdag då det blir England - Slovenien! Det är väl egentligen ingen sportbar heller men under VM har de iallafall flertalet storbilds-tvs, och deras ölmeny är väldigt lockande, framförallt priserna.

Plain Kitchen har återuppstått likt fågel Fenix! Äntligen säger jag. Det var helt klart favorithaket när det gällde att se en bra match, äta & dricka gott till ett bra pris. De hade ofta öl från Jämtland, Ocean och lite annat roligt. Nu är det nya ägare efter att ha legat nere i över ett halvår och det ska bli spännande att se vad vi kommer hitta där. De fick nyligen sitt alkoholtillstånd så kika in på hemsidan för mer info.

Jag konstaterar att det är inte alltid lätt att vara sportbög och ölnörd på samma gång. Jag är dock glad att många av mina vänner är av samma sort som jag, så man slipper sitta på nåt "Stor stark 29 kr"-ställe..

Vad har ni för favoriter, och varför?

5 kommentarer:

Mo sa...

Knappast nåt spännande på fat eller flaska men tack vare läget, prissättning, maten och fantastiskt trevlig personal förtjänar Cheers alltid ett hedersomnämnande.
Oj vad många matcher jag såg där när jag bodde i Göteborg!

Anonym sa...

Tycker nog att City Pub bör nämnas i sammanhanget. Många TV-apparater och framför allt alltid intressant öl(exempelvis Dugges, Ocean, Sigtuna, Mikkeller, Flying Dog) på fat och ganska många flaskor i kylen. Lite trist mat kanske, men annars bra ställe. //Johan

dempa sa...

Cheers, nja det går inte jag med på, det är bara din nostalgiska känsla som talar där Mo ;)

CityPub däremot hade jag glömt. Helt klart ett vettigt alternativ!

Anthony sa...

Plain Kitchen verkar inte satsa på Ölen i första hand utan är mer i mina ögon en uppsnyggning av lokalen i första led och de har faktiskt lykats, det bästa jag fick i mig var en Boston lager för 45 bagis, det är ju OK.

Anonym sa...

Håller inte med där om Plain Kitchen. Dom har 11 fat och ca 90 flasköl. Så var det de bästa du fick i dig så var det nog mer brist på fantasi från din sida.

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler