måndag 17 januari 2011

Dugges Lager no 1Dugges Lager no 1 är en trevlig öl som finns på i princip varje systembolag. Lättillgängligheten, priset men även den friska humligheten gör att den rätt ofta slinker ner i min korg.

Jag köpte ett par flaskor innan nyår, och blev då lite förvånad då det stod "Bäst före 09/09/12"!
I regel brukar väl microbryggerier som inte filtrerar sönder sin öl sätta runt 9 månader på sån här öl, och stora makrobryggerier som Spendrups, Falcon mfl brukar väl ha max 12 månaders bäst före på lageröl. Så jag slängde iväg ett mail till Mikael Dugge Engström för att få reda på lite mer. Det har ju dessutom spekulerats lite i var denna öl bryggs.

-"Den flaskan du köpt är bryggd i Belgien och är bottle conditioned, däravden långa hållbarhetstiden.De första batcherna förra vintern bryggdes hos Slottskällan. Under vårenoch sommaren bryggde vi den i Mölndal och i höst är den bryggd i Belgien."

Han låter även hälsa att han är i Shanghai och inhandlar ett helt nytt bryggverk, och att man räknar med att kunna producera all öl själva om ca 4 månader i det nya bryggeriet i Landvetter.

Visst känns det konstigt att tänka på "Dugges från Landvetter" istället för "Dugges från Mölndal"? Undrar om detta också kommer medföra att Dugges öl försvinner från hyllorna i Gårda/Sisjön, och istället hamnar i Mölnlycke?

10 kommentarer:

Mikael sa...

Ha ha, men känns inte "Dugges från Belgien" lite konstigare? Hoppas de kommer på plats och kan tillverka nya sköna bärs.

dempa sa...

Det har du helt rätt i Johan! I de banorna tänkte jag inte ens! Hähähähä!

Anonym sa...

Dugges Lager no 1 är en av mina favorit lagrar. Maltig och fyllig samt full av härlig humle.Jag har inte tänkt i de banorna att ölet kan vara bryggt lite här och där.
Bara Dugge kan säkerställa kvalité och smak oavsett var den bryggs. Hoppas att det nya bryggverket kommer i gång snart.

Ölhälsningar
Sven-David Svensson
Lund

Marc sa...

Dugges Lager No 1 är bryggd på De Proef Brouwerij, Lochristi, Belgien. Alltså samma bryggeri som Mikkeller brygger de flesta av sina öl på.

Mvh
Marc på Brill

Anonym sa...

Är det fortfarande svenskt mikro? Eller står det lokalproducerat i Belgien på flaskorna? Låter som dom små försöker vara som dom stora.

Undrande

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
ellroy sa...

Var i Landvetter ska det nya bryggeriet husera?

Anonym sa...

Antar att det bryggs på De Proef just för att det är ett bryggeri som både har kapacitet och håller erkänt bra kvalité. Kan tycka det blir väldigt komplicerat dock när svenskt öl bryggs i Belgien.

Det står ju numera på offertförfrågan att ölet ska vara producerat på ett bryggeri i Sverige - vet inte om det gjorde det när Lager No. 1 kom in för då blir det ju lite knäppt, men det kanske har tillkommit just efter detta?

Anonym sa...

Can add to the beauty of the landscape when used correctly.
Louis, a new delivery tradition has been created: the "Mulch Man. Grass clippings are full of nitrogen and break down quickly.

Feel free to surf to my blog mulching

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler