lördag 2 april 2011

Några tankar kring släppet 1 aprilJag kan väl lika gärna sätta mina tankar och funderingar kring de öl jag hunnit testa från släppet 1:a april.

Great Brands promotade sin spanska bira 'Ambar' rätt hårt på Facebook. En ljus lager, och jag var inte särskilt förhoppningsfull. Kostar väl ca 8 kr, för en 250 cl-flaska. I mina ögon en otroligt onödig nyhet. För det första, en öl av denna typ finns det liksom ingen mening ALLS att släppa på 25 cl-flaska! Är det något en sån här blaskig ljus lager har på pluskontot så är det att den är så lättdrucken att man bara blir förbannad när 25 cl är slut, eftersom man inte hunnit släcka törsten en varm sommardag. Det blir en himla massa glasflaskor man ska återvinna, jag vet själv hur slö jag är med det så det brukar liksom bli ett par kassar innan man går iväg med skiten.
Tyckte dessutom det var lite lustigt hur jag även såg Great Brands-relaterat folk på facebook hånfullt dissa 'Cheap Thrills' framtoning och pris. Ambar är inte bättre, och inte främjar det ölkulturen i Sverige på något mer positivt sätt heller, utan är väl bara en del i deras sätt att tjäna pengar.

Det nya häftiga bryggeriet Brutal Brewing (Spendrups) verkar ju ascoolt! Vilken häftig slogan de dessutom verkar fått till: "Cheap thrills - good beer for good people!" Verkligen en slagkraftig, unik slogan! Det här måste väl bara vara bra?
Hmm.. Cheap Thrills doftar inget särskilt, har en lite syrlig (ej infekterat syrlig) smak, lite småsöt men ändå halvtorr och efter att jag druckit någon klunk har mina smaklökar totalt glömt vad det var jag precis druckit.
Ser verkligen fram emot mer häftig öl från tuffa Brutal Brewing!

S:t Eriks Pale Ale var en helt okej öl tycker jag. Kommer nog köpa den ett antal gånger då jag vill ha något som svalkar bra när solen värmer i sommar. Har bara druckit en flaska men undrar om den inte är den jag gillat bäst från S:t Eriks? Sommarlagern var ganska trevlig ifjol, pilsnern funkar och även vårlagern var rätt så okej även om den var ganska enkelspårig och lätt att tröttna på. IPA'n är en klar besvikelse och borde nästan kallas ESB istället, trots att den saknar det maltiga och fylliga som en ESB har.

Nils Oscar Hop Yard IPA är en öl jag testat på fat på mässan i Sthlm, samt på Rover en gång. Klart det bästa jag druckit från Nils Oscar, så det var halvhöga förväntningar den här gången. Möttes av en rätt så trevlig humledoft som bådade ganska gott. Ölen såg trevlig ut med ett fint skum. Smakade och kände humle, malt, jäst och vatten följt av en beska som klingade av med... äsch.. samma typiska hussmak jag känt igen från fler av Nils Oscars öl: en smak jag starkt förknippar med laggård, hö, halm och kanske lite gödsel. En lite rökig ton dessutom vilket min kompanjon jag testade öl med instämde i.
Men ändå en öl jag kommer köpa igen, ska bland annat testa en igen för att se om det var mitt humör eller något annat som fick mig att bli en smula besviken.

Tyvärr var det ju bara två butiker som fattat att man måste beställa nya burkölen Punk IPA eftersom den ingår i T9-sortimentet. Har lagt en beställning på ett gäng till Systembolaget i Gårda. Ju fler vi är som ringer till våra lokala bolag och propsar på att de ska ta in grejer från T9-sortimentet, ju större chans är det att de väljer att plocka in de artiklarna i sitt ordinarie sortiment på hyllan. Detta gäller även Oppigårds Amarillo som ju kvalat in i T9-sortimetet, som jag personligen kommer ringa och beställa både till Olskroken och Gårda, så fort den fått ett nytt artikelnr. Allt från T9 kan du dock beställa hem till ditt Systembolag, i valfritt antal flaskor och bara på några dagar så ska du ha de hemma.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Nils Oscars Hop yard var nog bäst.
MVH Sigge i Kil

Baggen sa...

Jag har mailat NO ang Hop Yard. Även jag uppfattade en rökig ton i den samt tyckte den var sjukt mycket sämre än fatversionen.

Rogga W sa...

Tja Dempa! Från det ena till det andra --- Vi ska till London om 14 dagar och kommer förutom ett besök på Emirates, Arsenal vs Liverpool, besöka Fullers Brewery. Ge oss dina tankar om Fullers beståndet så får vi se om vi har samma åsikt när vi åker ifrån FULL....ers bryggeri!?

bluealbum sa...

Tja, Var du på Fu Manchu på Brewhouse? Jag tror jag såg dig där, om inte. Här är ditt nya favoritband..

dempa sa...

Bluealbum: Visst var det så! :)

Anonym sa...

fu manchu?... - 90talsnostalgi!

Anonym sa...

Tja så du är ölnörd du med? Brygger du nåt själv då?
Hade gött!
/sprängprofessorn

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler