onsdag 11 juli 2012

Zero räddar sommaren

Nu vet jag inte om det är några som fortfarande läser den här bloggen som blir mer och mer passiv för varje inlägg som görs.. men än är den inte död!

Måste slå ett slag för sommarens bästa öl. Kanske årets, iallafall på Systembolaget.
I måndags blev fler produkter tillgängliga att beställa styckvis runt om i landet, bland annat Slottskällan Zero (89161).Jag har tidigare bara testat den på fat, och nyfiken på hur flaskan är var bara förnamnet när jag i måndags ringde min lokala butik och lade en beställning. Verkar som att butikerna får ringa till någon av de tre butikerna i Uppsala-trakten som saluför denna. Hursomhelst, redan idag onsdag fick jag på förmiddagen ett meddelande om att mina sex flaskor anlänt.

Zero är alltså en IPA där man tillfört all humle EFTER koket, och således på något sätt fått en teoretisk IBU till noll, zero. (Jag är ingen hembryggare som kan analysera recept så låter därmed bli).
När jag öppnade en flaska som legat på kylning en stund, så var det en härlig fräsch citrus-smocka som attackerade. När jag väl smakade var det nästan så att jag svimmade - finns det svensk öl som är såhär bra?! Nästan så jag hörde Loreen i mitt inre, det här var eufori.

Visst, det finns stunder då en öl upplevs bra mycket bättre än vanligt, pga tillfälle, vad man ätit, druckit eller gjort innan. Detta kan vara ett sånt moment, men jag är övertygad om att jag kommer uppleva den lika bra nästa gång.

Mina vänner, lägg en beställning idag. 25 kr, det är som hittat!

Grattis Slottskällan, ni har gjort en grym öl!

Kan avsluta med att sno en bild från grabbarna på Ölkultur då jag aldrig hann fota min egen:

5 kommentarer:

Kristian sa...

Trevligt, den måste testas

Baggen sa...

Det där ölet är bara bra när det är busfärskt!

Redan efter 2 månader är det en maltbomb utan dess like. Jag har druckit multipla flaskor och flera omgångar på fat och de har alla varit snudd på odrickbara. Fast jag ska testa och beställa en flaska nu när du höjer den till skyarna!

dempa sa...

Intressant! Men det kan man ju samtidigt förstå när den bara har humle i sig efter koket.

Min har bäst före sista mars 2013 tror jag, har ingen aning om hur den kan vara därmed.

AndersAnd sa...

Dracks på festival i Malmö för ett tag sedan, relativt färsk då och lovande men minimalt smakprov och stökig, kvav miljö drog ner intrycket en aning.. Får ta och beställa ett par flaskor och hoppas på att de är färska helt enkelt..

Stefan - Ölsvammel sa...

Jag tyckte också att den var mycket bra. Den var bättre nu när de slopat Sorachin jämfört med första batchen.

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler