fredag 12 december 2008

Ingen Indian Tribute..


Med tanke på guldmedaljen i "Svenska bästa fatöl" på Stockholm Beer & Whiskyfestival samt hyllningskörerna bland många ölnördar i landet så hade åtminstone jag räknat med att få se Oppigårds hyfsat nya skapelse 'Indian Tribute' i Systembolagets fasta ordinarie sortiment från och med April 2009. Så blir tyvärr inte fallet.

Björn på Oppigårds svarade såhär när jag frågade ifall vi skulle få se deras IPA på bolaget:
-"Tyvärr blir det nej på din fråga. Vi skulle gärna se den på Systembolaget men det fungerar så att dom ställer frågorna och vi skall ge svaren. Och än så länge har dom aldrig frågat på någon ipa från Sverige!! Dvs någon ale över 6 procent, inte vad jag kan komma ihåg de senaste 4 åren."
Låter ganska stelbent: "Vi ställer frågorna, du ger oss svaren!"

Däremot går det alldeles utmärkt att göra en privatimport via Systembolaget. Oppigårds levererar direkt till Systembolaget så det behövs ingen "mellanhand".
Kollikrav, 20st flaskor á 50 cl och priset är i nuläget 28.50 kr styck.
Just nu är de slut men nästa batch beräknas vara klar i slutet på Januari.

Notis: Oppigårds får dock in en ny öl i det fasta sortimentet från och med April 2009 - Single Hop Ale som du kunde läsa om på Ofiltrerat tidigare..

9 kommentarer:

Anonym sa...

Bra inlägg Dempa! Ibland blir man förbryllad över vad de tar in och inte tar in. Ska själv faktiskt maila Systemet och fråga varför de inte tar in någon IPA från svenska mikrobryggerier. Intresset behöver de knappast vara oroliga för.
/Nicke

Anonym sa...

Yeah, bra inlägg. Jag har inte själv provat Indian tribute men baserat på Oppigårds andra öl så kan jag gissa att en IPA från dem är något av det bästa svenska man kan dricka.

Anonym sa...

Jag röstar på High Five! om nu Systemet ska ta in en svensk IPA i ordinarie sortimentet. Det höga enhetspriset omöjliggör nog dock tyvärr detta.

Anonym sa...

Systembolaget har en hel del märkliga regler som man har svårt att förstå sig på. Upptäckte igår att det inte går att beställa julöl mellan butiker. Förklaringen jag fick från butiken i Umeå var att det var för dyrt och att man därför inte tillät det. Om man läser Systembolagets hemsida så står det:

Inga internleveranser av julartiklar mellan butikerna
Inför jul har vi upp mot 2 miljoner kundbesök i veckan, kunder som vi vill ge uppmärksamhet. Därför sker inga internleveranser av julartiklar mellan butikerna.

Personligen tycker jag det är riktigt dåligt med tanke på att ett av Systembolagets uppdrag är att ha:
"...ett brett sortiment av hög kvalitet som är tillgängligt i hela landet."

Var sugen på lite mer Hibernation Ale men eftersom den är slut i Umeå så blir det långnäsa. Tack Systembolaget:-(

/Markus

Ps. Ovanstående hade väl inte så mycket med India Tribute att göra men jag tycker det är ännu ett skäl till att demontera monopolet. Systembolaget ska inte hålla på och styra vad som bryggs ute i landet. Ta och rensa bort 50% av alla ”fulöl” så kommer det finnas utrymme för mycket mer intressanta öl ute i butikerna.

Anonym sa...

På tal om High Five!
Tydligen är de just nu slut på Bolaget Brogatan.
"Vi skulle kunna sälja hur mycket som helst, vi får helt inte in tillräckligt med flaskor" meddelade en av de anställda.
Har Mikael problem med buteljeringen igen eller har de 'växt ur' sin utrustning? (m a o tillfrågan är högre än maxproduktion)

Anonym sa...

Är detta en humblebomb som kräver att jag beställer en låda?

Anonym sa...

Jag kan meddela att Dugges sedan en tid slutat brygga och buteljera pga bakterieinfektion. Så snart man hittat en lösning kommer High Five att levereras till systembolaget. Detta är alltså orsaken till att High Five och andra öl ej bryggs just nu.

Anonym sa...

Det var tråkigt att höra. Indian Tribute var verkligen suveränt god då jag smakade den på Stockholm Beer i höstas.

Anonym sa...

Om jag inte minns helt fel finns Indian Tribute på Alko om nu någon har vägarna förbi.

Jo här är den:

http://www.alko.fi/tuotteet/sw/723936

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler