tisdag 9 december 2008

Nyheter från Jugge


I ett tappert försök att luska ut ifall det är möjligt att privatimportera lite Gordon så mailade jag Jugge, och fick då veta att det i nuläget inte går, men kanske nästa år.

Han berättade även att importverksamheten med Herrljunga Cider nu är sjösatt under namnet
Great Brands, och de kommer leverera följande härliga nyheter till Systembolaget under nästa år:
Februari 2009:
Smokejumper från Left Hand
XS Imperial YSB från Rogue

Mars 2009:
XS Imperial IPA från Rogue
XS Imperial Stout från Rogue
XS Old Crustacean från Rogue

Fortsatt dyra månader för oss ölnördar alltså. Men det tackar vi för!

20 kommentarer:

Anonym sa...

Bara äta gröt och hoppas det blir kronor över till släppet Dempa :)

A

Anonym sa...

Är det bara sånadär stora och svindyra flaskor?

Anonym sa...

Happ... där ser man. Tur att det är ett tag kvar i alla fall. Men som sagt... jobbigt om det är de där stora flaskorna som kostar en miljon kronor :/

Anonym sa...

Vilka humlebomber ska jag hålla utkik efter? :-)

Anonym sa...

Vart brukar dom hamna prismässigt?

Anonym sa...

Senast låg dem väl på 110-120 spänn om jag minns rätt.

/Markus

Anonym sa...

Weeeha! Nu när jag bor i Götet precis som dig så kommer du få slåss om XS Imperial IPA tillsammans med mig när den kommer! Må bäste lyxfyllo vinna!

Anonym sa...

Härligt att höra! Perfekt att ha något att längta efter i februari.

Anonym sa...

Aha, det är de som är Great Brands. Bra att veta.

XS har jag lovat mig själv att inte köpa mer. Vad ska jag med en keramikflaska till?

Anonym sa...

Blir inga mer keramikflaskor för mig heller. Folk verkar ju gilla dom, men jag tycker bara att de är dyra och jobbiga. Nu håller vi tummarna för vanliga flaskor från Rogue och Harviestoun.

Anonym sa...

Har för mig jag skrev ett svar här igår som inte syns nu.
Men som Markus redan skrivit låg en XS på ca 110 kr förra gången.
Förmodligen inte billigare nu.

Håller med er som inte gillar priset, det gör inte jag heller - tycker inte keramiken väger upp det hela.
Så nu lär det väl mest bli att man har råd att köpa ett par st av sin favorit, annat än testa alla.

Anonym sa...

Hur ska detta gå? Jag har aldrig testat någon XS, men tror nog på det som dempa skriver. Att köpa ett par av sin favorit och vara nöjd så. Eller som i mitt fall, den man tror är ens favorit. Men såklart har jag ju redan nu hittat två i samma släpp jag måste ha ett par stycken flaskor av :P

Anonym sa...

Dempa är du sugen på att testa millennium??

Mer info på humleochmalt...

mvh Fredrik

Anonym sa...

Brukar det bli rusning efter dom eller har även vi ute i resten av landet en chans att få några flaskor? Har inte testat någon av dom så jag ska försöka få tag på en av varje.

Anonym sa...

Osten: Jag har under det gångna året beställt ett otal "mitt-månaden-släpp-öl" och alltid fått det jag velat ha, så det ska nog inte vara några problem.

Anonym sa...

Osten: Förra gången XS släpptes så fanns det kvar ett bra tag så jag tror inte det är några problem.

Tycker som så många andra att det är rätt jobbigt med keramikflaskorna. Rouge gör väldigt bra öl men jag tycker den extra kostnad man åker på för att de väljer keramikflaskor är dum och önödig, ölen blir ju inte bättre på grund av förpackningen. Har varit en uppsjö debatter om det på BeerAdvocate och Rouge passade på att peta upp priset rätt ordentligt när de lanserade keramikflaskan. Skulle exempelvis deras Imperial Stout finnas i mindre 350 ml flaskor också ser jag inte det som ett problem, men att nu "tvinga" alla att betala extra för ett porslinsåbäke känns lite sisådär.

/Markus

Anonym sa...

haha, inte direkt samma sak. hade dessutom mkt sparat som funnits i ÅRATAL som jag aldrig velat slänga, som fick ryka nu, då jag faktiskt inte känner att jag kommer använda dem igen ändå. alla behöver vi göra en ordentligt utrensning ibland...

Anonym sa...

Stora och svindyra flaskor is the shit!I alla fall i hemmet's lugna vrå.''Ute''är det''sessionbeer''som gäller.
Apropå Rogue så måste jag rekommendera Rogue public house om niågon har vägarna förbi Portland.Det är där de destillerar sin sprit.
Skål(i Baladin Super)!

Anonym sa...

Jag tycker inte priset är så farligt, det är 75cl kraftig öl och även om flaskan är onödig så köper man ju ölen om man nu tycker den är god. Med alla andra dyra öl släpp på senaste tiden så borde man väl minst sagt vara avtrubbad eller det kanske inte funkar så..

Anonym sa...

I Rouges fall så passade man på att lägga på en extra slant när man började sälja Imperial Stouten på endast keramikflaska och det tycker jag personlingen inte om. Okej att det är snygga flaskor men ölen blev ju inte bättre för att förpackningen gjorde den dyrare. Tycker Rouges IS är jättebra men jag dricker heller Yeti, Stone, Old Rasputin osv. som är bra mycket mer prisvärda.

Men som sagt var, gillar man ölen så kommer man ju köpa den, jag tycker mest att det är synd att det inte finns möjlighet att köpa en billigare variant i vanliga flaskor.

/Markus

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler