onsdag 29 juli 2009

BrewDog Tokyo* i blåsväder


I en lite lustig artikel skriven av BBC skriver man att BrewDog får kritik för att vara oansvarig när man släpper en öl som är så stark som 18%. Det handlar om Tokyo*, en imperial stout bryggd med jasminris, tranbär, amerikansk humle och champagnejäst.
Man har tydligen stora problem med "binge-drinking" och menar att denna 18% starka dryck skulle få folk att bli ännu mer fulla. BrewDog å andra sidan menar att ölen är ett botemedel mot det vämjeliga "hälla i sig en massa lager å bli full"-trenden.
Med så mycket smak och karaktär, samt alkohol, så lär man inte hälla i sig flera. Dessutom ligger priset på 10£, vilket inte heller borde locka de som bara vill bli fulla.

Jag hoppas få tag på en flaska när Mo kommer över från London om någon vecka. Ska bli intressant att testa.
Någon som vet ifall denna brygd är annorlunda än den första Tokyon? Har för mig den "bara" låg på 16%.

Länk till artikeln

8 kommentarer:

AndersAnd sa...

Den förra låg bara på 12% och är ett av de bättre ölen jag har testat ifrån BrewDog så jag kan nog tänka mig att dra ner ett sexpack av den här nya versionen bara för att ;)

Är generellt sätt ganska skeptisk till BrewDogs öl dock, blir alldeles för ofta besviken.

Mo sa...

anders: Brewdog kan vara lite ojämna men Trashy Blonde, Punk, Chaos Theory, vissa Paradox, Tokyo och Zephyr har jag antingen druckit själv och kan varmt rekommmendera eller så har andra jag litar på höjt dem till skyarna.
Finns dock några besvikelser i line-up:en så som Coffee Imperial Stout, Hardcore, Storm, Zeitgeist och det otrevliga och högst obalanserade veteölet jag ej nu kan minnas namnet på.

Jonte sa...

Den där brittiska binge-drinking debatten är ju för fan fånig in absurdum. Vem köper en svindyr flaska Tokyo istället för billig lager, alkoläsk eller budgetvodka om man är ute efter en redig fylla?

De borde se till de sociala problemen som leder till binge-drinking istället och sen kan de ju eventuellt förbjuda billig skitlager, alkoläsk och fulsprit, men det skulle ju aldrig hända. Istället ger de sig på småbryggerierna.

ricke sa...

Exakt samma debatt uppstod när de släppte förra batchen av Tokyo, så det var väl ganska väntat. Det finns en väldigt lång tråd på BAs forum om detta, skapad av BrewDogsnubbarna själva.

De verkar ju gilla att bråka med myndigheter och annat på BrewDog, så man undrar om de valt att höja alkoholen i den nya batchen bara för att.

Håller f.ö. med Anders om att det är en bryggeriets bättre öl.

Mo sa...

Kan bara tillägga att man lätt här kan få tag på en sjuttis fulvodka för de £10 en flaska Tokyo kostar.

dempa sa...

Anders: Aha, 12% var det. Gissar på att denna på 18% likt Dark Horizon och liknande kan behöva ligga och lugna ner sig några år innan de smakar fint?

Apropå det, drack en ½Idjit igår, på flaska från en ny batch - och den är ju verkligen kanongod även färsk! Mumsfillibabba!

Weine sa...

Håller med dig Dempa Half Idjit är verkligen riktigt jävla bra nu! Både på flaska och fat kan tilläggas.

AndersAnd sa...

Jag håller tummarna för att lite ny 1/2 Idjit kommer ner till Malmö då, sist jag var på BA hade de en trött High Five bara.. Ser verkligen fram emot nya fräsha bärs ifrån Göteborg.

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler