lördag 17 oktober 2009

Helsingör

Nästa helg ska jag till Helsingör över dagen, på lördagen närmare bestämt.
Undrar vad man kan hitta för småroligt i närbutikerna? Hoppas på lite Ölfabrikken och kanske nån Limfjords porter.

Sen fanns det tydligen en pub där som har en del danska mikrobrygder på fat, men är det inte så att de tillåter rökning på krogen i Danmark? Har för mig jag gick in på en pub i Helsingör för några år sedan men fick gå ut efter 5 sekunder för det gick knappt att se handen framför sig av all tobaksrök.

Några tips och förslag gällande ölhandel i Helsingör?

***

Ölrepubliken öppnade tydligen igår. Ska bli spännande att göra ett besök snart. Jobbar nu i helgen så det får bli senare vid tillfälle. De sista slantarna denna månad får läggas på ett snabbesök på porterfestivalen på Bishop's, får se om jag kommer iväg dit på måndag.

6 kommentarer:

Anonym sa...

De flesta handlarna i Helsingör verkar satsa på kvantitet framför kvalitet. Bäst sortiment av kvalitetsöl har de faktiskt på Coop Kvickly. Annars finns det en mindre butik med en del bra saker om man går lite bort till vänster ganska nära hamnen. Vet inte vad butiken heter riktigt.

Unknown sa...

Det är rökförbud på restauranger och pubar i Danmark. Dock blev det ett jävla liv när det infördes, så efter många om och men fick man igenom att barer som var mindre än ett visst mått, tror det var 20 kvm eller nått sånt, inte berördes av förbudet.

Martin sa...

När jag går är över i Helsingør för att handla så brukar det bli Kvickly (som dessvärre inte har alls lika bra sortiment som för två år sen) men även ibland Føtex som ligger i Helsingør Bycenter. Spritbutikerna är mest inriktade på vin, sprit och burköl i storpack. Det finns en tobaks-kiosk som har lite "annorlunda" öl och ligger på högra sidan av Stengade sett från båtarna.

Rökförbudet har lett till vissa intressanta förteelser i Danmark, som att man på vissa ställen inte har öppet i hela lokalerna för att på så vis få ner serveringsytan och därmed få röka.

dempa sa...

Okej, Coop Kvickly alltså? Någon som vill specifisera var det ligger?

Helsingör Bycenter, är det en galleria eller?

Hursomhelst, byn är inte särskilt stor så jag lär väl hitta på ställena ändå :)

Alexi sa...

Tobaksaffären har jag hört är nerlagd nu, vilket är synd. Man brukade kunna hitta riktigt kul saker där.

Helsingør Bycenter är mycket riktigt en liten galleria. Man kommer till den genom att gå rakt upp från färjeläget till Stengade och sen följer man den bara åt vänster.

Pilsnerrogge sa...

Kvikkly är väl helt OK, men de gånger jag besöker Helsingör brukar jag göra mina ölinköp på SuperBest. Har man tur kan de ha en del kul saker.
SuperBest hittar man i ett stort köpcenter i utkanterna av Helsingör:

http://www.degulesider.dk/mapalocation.ds;jsessionid=F2DAA5623353C311C582E7B3AADA502E?newSearch=true&tab=location&where=address%3DBirkedalsvej+21_-_postalCode%3D3000&tileset=default

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler