söndag 25 oktober 2009

Ölfångsten i Köpenhamn

I Fredags hoppade jag på 06.42-tåget mot Köpenhamn. Min bandypolare "Slangen" var lokförare till Helsingborg så han grejade med mig som fripassagerare hela vägen till Köpenhamn, där jag anlände i tid 10.43.

Min fru's lillebror skulle dyka upp en timme senare, så jag passade på att styra kosan mot Sönder (orkar inte göra danskt ö) Boulevard för att reka utbudet på Kihoskh.

Det tog ca 12 minuter att gå från Centralstationen. Inne fanns det lite öl, en del trevliga saker framför allt ett plus att de hade så mycket bra öl kyld.
Jag hittade en Lagunitas Little Sumpin' Sumpin' för "makalösa" 23 danska!
Klockan var ju strax efter 11 så jag köpte en flaska, tyvärr fanns det bara en pappersmugg att hälla upp den i men det fick gå. Den kändes inte alltför trött heller, en trevlig amerikansk IPA med ganska mycket tropiska toner av ananas, mango och aprikos.


Dessvärre, märkte jag när jag på eftermiddagen återvände för att handla lite till tågresan hem, så hade jag råkat dricka den sista Little Sumpin'. Flaskorna som stod uppradade bakom var nämligen den vanliga Lagunitas IPA. Det var en smärre miss i protokollet men jag nöjde mig med att ha varit den som köpt den sista flaskan iallafall.


Sen bar det av mot BarleyWine, där jag blev glad att kunna hitta en Yeti för 75 danska. Jag har ju aldrig druckit den! Köpte även en Gonzo, Lagunitas Maximus och en prisvärd Goose Island Bourbon County Brandstout för 56 danska! (kostade runt 70 på Ölbutikken).


Jag hade hoppats på att hitta Thysted's Limfjordsporter i Helsingör, men den fanns inte.
Däremot blev jag rekommenderad att testa Wiibroe's Imperial Stout/Porter (8.2%), och den blev jag riktigt imponerad av. En otroligt god imperial stout för det ringa priset av 10 danska!
Generös stor smak med de vanliga lakrits, kaffe och chokladtonerna. Köpte med mig ett dussin hem.

Ja, här har ni hela fångsten på bild.

Det som saknas är en Mikkeller Stateside IPA (nya 33cl-flaskor), samt en Mikkeller Green Gold som jag sippar på just nu. Riktigt goda båda två, men när jag testade dom mot varandra så kändes Green Gold bäst. Mycket härlig simcoe-arom, påminner lite om en blandning av Single Hop-Simcoen (utan den lite jobbiga fräsiga kolsyran) och den tyngre Stella 0!

Om det blev billigt? Såklart inte. Speciellt med tanke på privatimporten som snart dimper ner som ett brev på posten.. Men en underbar dag i Köpenhamn och roligt att gå loss på Kvickly i Helsingör och försöka hitta lite guldkorn.

8 kommentarer:

Alexi sa...

Ah, Wiibroe's Imperial Stout borde man köpa igen. Den inhandlades ofta när man bodde i Helsingborg :)

Weine sa...

Ser jag inte några suringar där längst bak! De kan väl inte vara åt dig själv eller? Kul att du kom över en Yeti.

Ser även att du fick med dig några från Nörrebros specialsläpp, är nog grymma. Jag Gillade verkligen den vanliga SEVEN när jag drack den på porterveckan.

Ser även att det blev Eiken Hel & Verdoemenis istället för den vanliga. Drack Eiken i helgen och måste säga att den vanliga är bättre. Eiken är helt platt dvs helt utan kolsyra, men med underbara smaker naturligtvis. Men den skulle må bra av lite kolsyra enligt mig.

Stouter sa...

Grattis till blåbären. Jag har letat efter någon att göra mig sällskap till ölbutikken i flera veckor (För tråkigt att dra dit själv) men inte lyckats planera in det förräns onsdaag. Och nu är de slut. Får bli nästa batch istället :p

Christer sa...

Kul att det finns annat än humlebomber i skörden!

Anthony sa...

Så du har långa armar nu då?

Anthony sa...

Suringar Weine - vad är det??

Mo sa...

Vilken Tokyo blev det? Gamla eller nya?

dempa sa...

Nja, Suringarna är inte till mig. Christer ska få en Lou Pepe Gueze och en Blåbär, och Mo ska ha det andra blåbäret.

Det fanns bara Eiken H&V, annars hade jag tagit den vanliga. Den fanns bara på stor flaska och det hade jag nog inte fått i mig.

Tokyon är den gamla på 12%.

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler