onsdag 25 november 2009

ÖlinköpHar inte skrivit här på ett tag, får ursäkta mig med att jag har opererats och inte är helt återställd än. Men det ska bli bättring på både det ena och det andra!

Förra veckan dök en efterlängtad privatimport upp.
Det var ett gäng Titan, Gordon, Double Trouble, L'Aphrodisiaque, Victory Storm King, Brooklyn Black Chocolate Stout.
Några har hört av er angående BBCS, den är ju slut hos leverantören (Carlsberg), och jag kan avslöja att det var förra årets flaskor vi fick, årgång 2008/2009. Har för mig ölen släpptes i februari i år? Hursomhelst verkar den inte komma till bolaget nästa år, istället kommer den väldigt lyxiga men ack så dyra Black Ops. Men vi får väl ligga på och tjata lite på Carlsberg så den åtminstone kommer gå att privatimporteras, för det är ju utan tvekan så att det är en väldigt prisvärd och lagringsvänlig öl. 21,80 kr låg den på nu, och 19,90 i februari om jag inte är helt ute och cyklar.

För övrigt måste jag slå ett slag för Storm King, denna kraftigt humlade Imperial Stout. Ligger på ca 33 kr flaskan, och är riktigt härlig både färsk och med ett år på nacken. Utvecklar mycket lakritstoner efter ett tag. Mums för själen en mörk och regnig novemberkväll. Importören heter Brewery International.

Kan även nämna att Great Divide Titan IPA inte riktigt är samma öl som förr. Den låg tidigare på 6.8% men denna batch var på 7.1% och det känns mer alkohol i smaken jämfört med tidigare. Både jag och Anton var rungande överens om att den förra var mycket mumsigare, mer frisk och trevlig humleprofil än denna. Den lilla nötigheten från GD fanns dock kvar, var så säkra..

Idag fick jag äntligen tag på några nyheter från mitt-i-månaden-släppet:

(Katten på bilden har överhuvudtaget ingenting med utköp av rusdrycker att göra)
Braunstein Heritage 2009 hade jag aldrig köpt om det inte varit för att nån skånebloggare (ricke?) råkat upptäcka att det är en imperial stout. Det har ju tidigare varit en dubbelbock, och jag fick smaka lite av Jugge när jag var på OT i våras och det var då inget som jag fastnade för. Men i år är det en imperial stout, lagrad på bourbonfat. Endast 750 flaskor gjorda, 300 har hittat till Systembolaget. Så det var ett givet köp, den åker ner i källaren tills ni andra bloggare rescenserat den och talat om vad man bör göra med den - dricka nu eller vänta med ett tag..

Dark Force är jag sugen på. Har tidigare bara druckit Dobbel Dose och Odins Tipple från detta bryggeri - den första en besvikelse men den senare en riktig goding om man gillar tjock trögflytande motorolja till stout.

Mr Sno'balls hade jag heller inte köpt om det inte varit så att den lyfts fram på flera bloggar. Jag hade såklart den förutfattade meningen att den var en julöl/vinterlager, men det är ju alltså en engelsk bitter/pale ale. Sippar på en nu, visst är den god och trevlig men jag gillar helt klart Bitter & Twisted mer.

Snowblind Strong ale från Sigtuna, på beställning av Wicked Wine. Drack den faktiskt i söndags när vi var hembjudna till kompisar. Blev positivt överraskad. Den har tydligen hop-burstats, och visst är det oerhört mycket humle i aromen, och en rejäl beska. Tycker det låter lite att den bara ligger på 59 IBU, men det kanske inte märks när man mäter IBU om man hop-burstat?
En skön lirare jag säkert köper någon fler flaska av.

Åh, snart kommer decembersläppet. Illa gorilla, det blir nudlar resten av året..

15 kommentarer:

Johan sa...

Victory Storm King har vi på krogen där jag jobbar, den är verkligen god :)

rojo sa...

Din Heritage kan jag berätta vad du ska göra med. Öppna och känn en angenäm doft av rökt lax komma mot dig. Drick och känn smaken av infektion svepa runt din tunga. Lämna sedan tillbaka till Systemet.

ricke sa...

När jag skrev om Heritage kommenterade två personer (däribland rojo) att deras flaskor var infekterade, så jag är lite nervös inför den. Ska nog prova den imorgon dock.

btw, fan vilket angenämnt pris du fått på Storm King... bra öl det där.

Alex sa...

Kände också rökt lax och inte minst dill i kombination med en oväntad syrlighet. Nej, tillbaka till säljaren bidde det. Av okänd anledning har jag köpt en till eftersom "ingen annan klagat". Räknar med att lämna tillbaka även den, även om jag blir själaglad om jag slipper.

Importen smakar för övrigt strålande! Drack "nya" Hercules nyss också, så den borde vara tillgänglig.

Markus sa...

Mycket trevliga öl och det var kul att man kan privatimportera Storm King.

ivanaswespeak sa...

vad gick importerna loss på?

Johan sa...

HopDevil IPA från Victory (som gör Storm King) är också väldigt fin för övrigt och finns också hos Brewery Int, skulle tro att den ligger i samma prisklass. Även deras Prima Pils är trevlig, men kanske inte blir riktigt prisvärd.

dempa sa...

Johan: Är du femkommanoll-tv-Johan?

Hursomhelst bjöd du ju på HopDevil i Sthlm ett par gånger. Tyckte tyvärr den var alldeles för ofärsk, och i det skicket är den inte värd en privatimport :/
Men Storm King kommer jag nog behöva göra ett nytt försök på!

Rojo, Rick, Alex: det vat ju bedrövligt! trodde det skulle bli en jättetrevlig öl, men nu vet jag, tur jag sparade kvittot!

iwanaspeaknotpeak: jadu, menar du vad varje flaska kostar? gordon ca 50 kr, titan 33, storm king 33, brooklyn 22, hop-15 120.. personligen landade det på en nota på 1600 kr! :P

dempa sa...

L'Aphrodisiaque runt 38 tror jag, Double Trouble runt 50..

Unknown sa...

ja herrejävlar, mycket bra öl där! hur många hop-15 måste man beställa, hur stort är kollit? och kanske det viktigaste: vet man om den är någorlunda färsk?

dempa sa...

ja enligt brill var det en ny batch som precis hade kommit lagom till sthlm b&wf, det går 12 flaskor på ett kolli.

Mikael sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mikael sa...

Hello,
Jag jobbar visserligen extra (ibland) på en krog som har Victory Storm King, men det är inte jag som ligger bakom signaturen bara ”Johan”. Kommer alltid att visa vem jag är när jag skriver. Så ingen smyg reklam från mig nu i alla fall. ☺
Håller helt med dig angående Hopdevil. Den började helt klart närma sig sitt enjoy before date.

Fredrik sa...

Trevliga öl hur färsk double trouble ä vet jag inte, men aphrodisiaqu är grym.

Anonym sa...

lart mycket

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler