tisdag 1 december 2009

Dagens fångst


Det var inte så lätt det ser ut.
Åkte till Gårda, eftersom jag inte sett något lagersaldo på Nordstan gällande Péché Mortel.
Ringde dessutom Nordstan igår eftermiddag och då hade de inga flaskor, de var till och med ner i källaren och letade. Så, jag åkte till Gårda som sagt, där 72 st skulle finnas. Är på plats 09.45, det är ca tio personer före mig i kön. Två av dessa går mot ölhyllorna när butiken öppnar. En hylla gapar tom: mycket riktigt - Péché Mortel. Då visar det sig att Gårda fått dubbel uppsättning av Rigor Mortis istället för några espressostouts. Happ.

Ringer Victor, han är på plats på Nordstan, och där finns det nu Péché Mortel!
Så då är det bara att dra dit. Åker förbi Weine på vägen, där han kommer lunkandes med en cigg i mungipan bland de dödsdömda landshövdingshusen på fabriksgatan.. jag tutar, vinkar glatt, han vinkar tillbaka men jag förstår att han inte känner igen mig. Fördömda gubbkeps!

14 kommentarer:

JONAS sa...

Jag har precis varit på systemet i Sisjön. Tomt i hyllan för Péché Mortel, personalen hittar inga på lagret men det ska finnas 48 st enligt lagersaldot. Köpte några Rigor Mortis så länge.

Baggen sa...

Sweet. Blev följande för mig

1x Stone 13th Anniversary
1x Stone Vertical Epic 09.09.09
1x Avery Fresh Hop
1x Midtfyns DIPA
1x Midtfyns Imperial Stout
2x Rigor Mortis
6x Peche Mortel

En bra dag!

Manker sa...

Segt, här i stockholm hade de inte fått in någon Rigor Mortis alls. men blev av allt det andra goda istället.

Johan - Gjölen sa...

På mitt Systembolag i Uppsala hade de gott om alla tretton nyheter så det blev lite av varje trots att jag inte tnkt det från början.

Gyllenbock sa...

På Regeringsgatan i Stoccolmo fanns det gott om Péché Mortel men jag köpte bara två idag. Måste smaka den först, sedan kanske det blir fler. Bra pris på den.

Jonte sa...

Var också i Gårda och shoppade lite på förmiddagen. Var det du som tog alla Fresh Hop? Bra i alla fall att du inte tog så mycket av den mörka ölen så det fanns kvar till mig ;)

Dock ingen Kaffe Imp Stout när jag var där heller.

dempa sa...

Jonte: Nej jag tog bara tre fresh hop, och det gick kanske bara 2-3 till medans jag var där.

Jo jag sparade lite svart, fokuserar på den prisvärda peche'n, de övriga svarta hoppas jag finns kvar när nästa löning kommer ;)

Christer sa...

Har inte hunnit iväg själv ännu, blir nog en sväng i morgon.

JoeG sa...

Gör det lätt för mig idag igen och kör en telefonbeställning :D

Unknown sa...

Hallå!
Jag grabbade 5st Fresh Hop, fast dom ska vi dela på 3 man... Va det inte väldigt kort datum på dessa? Mars 2010, och jag blev lite avskräckt. Det var väl Du Dempa som tipsade mig om norstan och Péché Mortel i butiken? Tack i vart fall!
Åkte sen vidare till Mölndal för att köpa på mig ett antal sorter från Dugges. 20 mil i bil för massa dyra öl. Suck.
Ha det gott alla!

dempa sa...

Micke: Ja det var jag :) Synd på att det strulade till sig med Peche'n. Men ett gäng ½ idjit från Dugges är inte helt fel heller :)

När det står "bäst före" så blir man ju inte klok. Det bästa vore ju om de kunde skriva "brygd den.." för då kunde man ju skapa sig en egen uppfattning. Har inte hunnit testa Fresh Hop'en än, men har hört den ska vara bra. Så förhoppningsvis har Great Divide (som skrivit datumet på originaletiketten) varit seriösa, eller vad man ska säga, och mena att den bör drickas färsk, och att den med säkerhet tappat färskheten något ordentligt i mars 2010. Drickbar, utan att vara dålig, det lär den vara efteråt - men inte samma öl som det var tänkt.

Unknown sa...

Dempa: Jag hoppas på att din tankegång kring "bäst före" är den rätta! Stog ju något i stil med det på Stone 13th Anniversary. (June 2009. "Do not cellar. Enjoy in 2009"). Jag hoppas på att det blir lite avsmakning till helgen... Nu i kväll har det blivit en Snowblind, vilken jag tycker behandlar mina smaklökar på ett förtjänstfullt sätt ;) Hejs...

Weine sa...

Nu har man tagit sig ur det fördömda landshövdingahusets kvarter, fimpat och stoppat skåpet fullt med nyheter. På tal om Fresh Hop mins jag den som mycket trevlig senast jag drack den. Vad det gäller bäst före-märkningen är jag helt på dempas linje. Det speglar bara att de vet vad de sysslar med. Öl med stor humleprofil skall drickas färsk. Hade varit mer orolig om det stod typ mars 2011.

Anonym sa...

lasa hela bloggen, ganska bra

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler