lördag 25 september 2010

St: Eriks IPASt: Eriks IPA - den senaste i raden av Jessica Heidrich's produkter i samarbete med Galatea och som bryggs på Gamla Slottskällans bryggeri i Uppsala. Pilsner.nu skrev om ett smakprov för några timmar sedan - så långt har jag inte kommit ännu utan får vänta tills på torsdag då den kommer finnas på Stockholm Beer.

Mina erfarenheter från Jessicas Angels Share-serie och St: Eriks Pilsner och Sommar Lager är att det är ytterst prisvärd, god, drickbar och törstsläckande öl. Vaniljportern föll mig inte i smaken, men som sagt - de friskt humlade och hyfsat alkoholsvaga lagerölen var verkligen välkomna i sommar, och det tyckte även mina ölintresserade vänner från utomlands.

Nu till St: Eriks IPA som släpps på fredag den 1'a Oktober och är en del i det ordinarie sortimentet i minst ett år framöver!
Såhär säger Jessica själv om sin IPA:
" 5,4% ca 50BU, ca 23 EBC humlad med Northern Brewer, Centennial och favoriten Amarillo. En IPA på 5,4% kan förefalla lite lågt (enl öltypsdefinitionerna skall en IPA vara 5,0-7,5% så den ligger helt ok) Anledningen till att jag lagt den så lågt är att jag gillar mina öl humledominerade istället för hög alkoholhalt och klumpigt maltiga (om det inte är en smaskig Barley Wine eller dyl förstås)."

För er som ska på Stockholm Beer kommer ni (förhoppningsvis redan första helgen men inte säkert) kunna testa St: Eriks Pale Ale med, som kommer säljas till restaurang och krog i höst. En pale ale med citra och simcoe..

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hörde nån som sa att det var intressant att den kommit in i fasta sortimentet utan att verka matcha någon av Systembolagets offertförfrågningar.

dempa sa...

Intressant synpunkt!

Det närmaste som stämmer in på denna lansering i själva lanseringsplanen är detta:

Profil, Ale flaska (…-5,9%), T1, Ej skandinavien

Så allt stämmer ju utom det där med Skandinavien.

Bark skrev om just hur lanseringsplanen såg ut här: http://www.ofiltrerat.se/2009/11/systembolaget-2010-del-viii-fast.html

Men de har kanske "rätt" att också släppa annat än det som de "planerat"?

Anonym sa...

Tror inte de har rätt att gå förbi planen och ta in någon bara sådär (det är väl lite poängen med deras system med blindprovnngar och så att alla ska ha samma chans?). Ska kolla runt lite, tycker det är lite spännande hur vårt kära Systembolag väljer in sina produkter.

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler