måndag 2 april 2012

Napa Smith Organic IPA mm.Har testat några öl från dagens släpp.
Hittills har jag blivit mest överraskad av den nya IPA'n från Napa Smith Brewery från Kalifornien.
Eftersom jag hittills aldrig stött på en riktigt bra ekologisk öl så trodde jag inte heller denna skulle vara nåt, den hade rätt anonyma betyg på tex ratebeer. Nu säger jag inte att den är världsklass eller ens nära, men mina förväntningar var så lågt ställda att detta blev till dagens positiva överraskning. Kan tänka mig att den kommer kännas trött inom en ganska snar framtid dock, justnu är den godisgod men snart är det för mycket karamell.
Ska jag jämföra den med någon öl så får det bli en lättare variant av Averys Dugana (som ju är en dubbel-ipa).

Dagens andra positiva överraskning får anses vara Dragets Kanal som faktiskt var helt okej. Har stött på den med sisådär resultat tidigare men idag var det helt okej. Dock är väl literpriset i klass med Nögne's #500 DIPA och den lär ju både vara godare och ge mer "bang for the buck" om man nu är ute efter det.. Får väl återkomma den dagen jag testat den.
Även Kuijo'n från Flying Dog får testas en annan dag, den ser jag fram emot - kaffe i porter och stouts är aldrig fel - men passa er för att lagra dom någon längre tid, kaffedoften och smaken försvinner och utvecklas till något torrt chili-rostat åtminstone enligt mina erfarenheter.

Dagens besvikelse? Tyvärr St: Eriks APA som ju låter så trevlig. Men den har stora problem med kokta grönsaker och den höiga/halmiga doft/smak som jag upplevt hos Sigtuna den senaste tiden. Tror den är brygd där dessutom, och de har väl inte lyckats ratta in alla knappar där på deras nya bryggverk än, sånt verkar kunna ta sin lilla tid. Återstår att se om vi har tålamodet.

2 kommentarer:

Kristopher sa...

Håller med om att Dragets Kanal var över förväntan. Den har ändå snackats ner lite på sista tiden och jag blev väldigt positivt överraskad!

Fredrik sa...

Håller med Napa Smith överraskade positivt, har inte provat dragets denna gång, men den brukar vara bra. :)

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler