måndag 12 maj 2008

Öltips Maj

I brist på annat kan jag ju komma med lite trevliga öl-tips! 2'a Maj släpptes ett par tillfälliga nyheter som är värda att slå ett slag för.ESB (Sierra Nevada) - 5.9%, pris: 27.50kr Early Spring Beer - liknande Fuller's ESB (Extra Special Bitter) så är det en ganska besk sak med skön humle. Eftersmaken är lååång. En sjysst ale som kanske är lite väl dyr, men väl värd att prova! Lagerstatus: ca 50 st kvar i två butiker i Gävle


Betyg: 3,5 Koddar av 5 möjligaMonster Ale (Brooklyn Brewery) - 10.1%, pris: 19.90kr
En stark öl av barley wine-stuk med sjysst eftersmak och amerikansk humle som gör sig påmind. Knäckebröd, sirap och russin kan man även hitta. Denna ale går mycket bra att lagra några år.
Lagerstatus: ca 80 st kvar i två butiker i Gävle


Betyg: 3,75 Koddar av 5 möjliga

Sen släpptes det en Majbock från Grebbestad, och en dålig, tråkig IPA av engelsk stil från Shipyard, men de var så tråkiga att jag inte ens orkar recensera dom, än mindre rekommendera dom.

Istället bjuder jag på en gammal favorit i repris:

Punk IPA (BrewDog) - 6%, pris: 18.90kr
En grymt skön tolkning av en amerikansk IPA. Rejäääl beska, och sköna citrustoner. Ovanligt ljus för att vara en IPA (India Pale Ale). Grym till sommarens grillning! Denna öl finns i det ordinarie sortimentet åtminstone ett år framöver, vilket är mycket trevligt.
Lagerstatus: Finns både i Valbo och Gävle.


Betyg: 4 Koddar av 5 möjliga


Om nån vecka presenterar jag nyheterna inför sommaren: 1'a Juni släpps de, och sedan blir inte nästa nyhetssläpp förrän 1'a Augusti..

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kan du inte rekommendera nån lättöl som jag kan dricka? :-)

Anonym sa...

Har Gävleborna dålig smak? :)

Anonym sa...

När det gäller öl - ja!

När det gäller tjejer - nej!

:-p

Anonym sa...

Du onde!

Jag som hade köpt en Grebbestads Majbock. Nu vet jag knappt om den duger till diskvatten!! :)

Anonym sa...

Nja, jag vet inte Darren, men personligen är det ingen favoritstil som jag kan recensera. Men den dög väl att dricka, det är ju trots allt 6.5% i den så helt förkastlig kan den ju inte vara ;)

Anonym sa...

UPPDATERA !!!

Anonym sa...

Lisa sa att hennes suckulenter växer snabbare än du uppdaterar !

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler