måndag 24 november 2008

Aalborg


På torsdag har vi 4-årig bröllopsdag så då drar vi till Aalborg, där vi ska bo två nätter på 4-stjärniga Helnan Phønix Hotel.
Vi sticker på morgonen med Stena Line-färjan över till Fredrikshamn, sedan 45 minuters bilresa till Danmarks fjärde största stad.

Ska bli skönt att bara komma iväg till något nytt ställe, som ändå ligger på ganska behagligt avstånd. Ser fram emot att hyra jacuzzin ett par timmar! :)


Ålborg har en restaurang och bar-gata liknande "Avenyn" i Göteborg. Och eftersom jag brukar undvika Avenyn (förutom Dugges variant) så kanske man borde undvika den i Ålborg också?
Ett besök på Søgaards Bryghus är givet - en restaurang med eget bryggeri som sägs ha bra kötträtter!

Extra plus för att man kan köpa med sig den öl man gillar hem, där har vi något att lära i Sverige.

Sen ska det även bli ett stort nöje att besöka Ölkonsortiet, en välsorterad ölbutik med mestadels dansk och amerikansk kvalitetsöl.

Någon som varit i Ålborg och har något att rekommendera - Restaurang? Pub? Sevärdhet? Butik?

Danna lär väl oroa sig att det bara kommer vara öl öl och öl på resan, men jag får väl stå ut med att hänga med till ett par gallerior och dela nån flaska vin också, det ska nog gå bra det med ;)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag åt väldigt gott på Mortens kro när jag var i Aalborg i fjol.

Anonym sa...

Jag har tyvärr inga tips men en påminnelse, glöm inte Maharajan! :) "hänga med på gallerier" känner jag väldigt väl igen haha, "nästa gång vi åker till över vill jag fan göra kulturgrejjer!" brukar det låta här. Aja, det kan inte vara så kul att stå i ölbutiker i timmar, släpa på massor av tunga flaskor för att sedan spendera resten av kvällen på en svettig bar full med högljudda danskar.. (om man inte är mig då dvs) Ha det roligt hursomhelst och se till att kläm in ett par o-ölrelaterade aktiviteter :)

Anonym sa...

Du kan hitta lite olika ställen att besöka i Aalborg på DØs hemsida, men ett ställe som du bör besöka är ju Charlie's systerpub The Wharf.

"The Wharf er en engelsk pub, der specielt satser på et stort udvalg af cask conditioned engelsk ale og dansk mikrobryg."

Anonym sa...

The Wharf är mer eller mindre ett måste! Massa cask ales! Trevlig resa!

Anonym sa...

FYRA ÅR!?? sjukt sjukt sjukt.. where tha häll does time fly?!

Njut å hare gott man !

Anonym sa...

Som redan skrivits: The Wharf. Krogtäta Jomfru Ane Gade kan man hoppa över, liksom London Pub.

Annars är det väl bara att traska omkring och glo runt: Aalborg har en spännande mix av tung industriort och studentstad.

Se till att ta god tid på dig på Ölkonsortiet - ägaren kanmycket om ölen och kanske har något intressant i gömmorna.

En sevärdhet jag rekommenderar är gravfältet och museet i Lindholm Høje, på norra sidan av Linfjorden. Kanske intressantare och mer stämningfullt än under högsäsong.

Anonym sa...

Hej Dempa vad var det du inte gillade med Delirium?
Har själv varit där med både bra och dåliga upplevelser, (mest goda).

/Fredrik

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler