tisdag 4 november 2008

Fundersam..


För andra gången befinner jag mig inte hemma när Systembolaget har ett stort tillfälligt nyhetssläpp, och återigen räddar Anton mig genom att slåss med andra ölnördar för att jag ska få mina kassar flytande guld :)

Vad jag förstår av att ha läst lite andra ölbloggar så har ölnördarna förökats, och det är inte längre lika lätt att få tag på det man vill ha, iallafall inte om man är intresserad av de dyrare ölsorter som endast släpps i ett litet antal.
Jag fick iallafall tag på det jag ville ha: 16 flaskor Samuel Adams Imperial Pilsner, 3 flaskor Sierra Nevada Anniversary, 1 flaska Bötet, och 1 flaska Fuller's Vintage 2008.

Nu till det jag är lite fundersam över. Jag testade en Sierra Nevada Anniversary när jag kom hem igår, och blev.. besviken! Kände knappt någon doft alls, inga citrus och grape-toner, ingen blommighet, och ingen direkt skön beska heller! Jag vet inte vad det var för fel - smakar denna årgång såhär, har jag fått ett måndagsexemplar eller beror det helt enkelt på att jag just nu är sjukligt förkyld?
Jag skulle uppskatta om ni som testat årets Anniversary skriver hur ni uppfattar den, gärna i jämförelse med förra årets.

Samuel Adams var precis den humlebomb den var förra året. Kände inte såå mycket doft från den heller, vilket min snuviga näsa kan ha satt stopp för. Men efterbeskan är där, där där!

Av erfarenhet vet jag att både Anniversaryn och Imperial Pilsnern överlever och utvecklas drygt 1 år framöver, så det är ingen brådska att hälla i sig grejerna, även om det mest humlekraftiga finns nu.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Köpte 5 Anniversary idag, tänkte testa en om en stund.
SA:S Imperial var naturligtvis slut.
/Nicke

Anonym sa...

Ingen Double Bastard ? Nog den jag köpte mest av denna releasen. Så sjukt god öl :) Samuel Adams imperial pilsner är iofs trevlig den med, humlejuice :)

Anonym sa...

nä, jag drack en halv flaska sådan på oliver twist, och var väl inte jätteimpad. men springer jag på en flaska kanske jag nårpar en ändå.

Anonym sa...

Jag tyckte Anniversary var helt OK. Inget jag kommer hamstra på mig lådvis av, men gillar man cascade och deras vanliga pale ale är den ett bra köp.

Anonym sa...

Jag tyckte att anniversary var riktigt bra, i alla fall lika bra som 2007an.

Bra beska, välbalanserad och god.

Krya på dig.

/Fredrik

Anonym sa...

Jag anser också som föregående talare att Anniversaryn ändock mer än väl håller måttet för vad våra kräsna tungor kräver...mjuk och fin med relativy fyllig beska, snyt dig innan du halsar findricka Dennis - tills dess håll dig till Konjaksglöggen :)

A

Anonym sa...

Anniversary är den enda jag testat hittills och jag tycker den var god. Dock tror jag, på något sätt, att jag ändå föredrar vanliga Sierra Nevada Pale Ale t.ex.

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler