måndag 13 april 2009

Stiltje

Ibland händer det inte så mkt på ölfronten, då finns det inte så mkt att skriva om, speciellt inte då man tvingats jobba en hel påskhelg då annat löst folk varit lediga, kunnat göra vad dom vill i det härliga vårvädret.
Den senaste tiden har jag dock fått i mig några goda öl: Tröegs Nugget Nectar, och Ballast Point Dorado Double IPA.

Nugget'en var en gåva från Andersand, och en trevlig bekantskap. Doften var lite syrlig faktiskt, lite oväntat. Men en otroligt lättdrucken trevlig sak.


Dorado DIPA köpte jag på Ölkonsortiet när jag var i Aalborg i slutet på Nov. Den var dyr, 100 danska, men ägaren övertygade mig om att jag inte ville missa denna, han sa att det nog inte lär vara lätt att få tag på den i Skandinavien igen. Eftersom jag är expert på att sitta och trycka på mina rariteter istället för dricka dom medans de är färska, var jag lite orolig att denna inte skulle ha så mycket tryck i sig längre. Men vad fel jag hade, den hade precis en sån underbar härlig amerikansk humledoft man förväntar sig att en bra jänkare ska ha. Ni ser vilket tjockt härligt skum den har, och den är sådär perfekt "grumligt juicig" - och den smakar verkligen ljuvlig humlejuice!
Kom att tänka på att denna nog påminner lite om Rogue's XS Imperial IPA, det hade varit roligt att testa dem bredvid varandra.

Jag betygsätter inte öl särskilt ofta, men denna tar sig lätt in på top 5 bland de bästa jag druckit.

På fredag är det dags för mig, Weine och två kompisar att dra till Köpenhamn över dagen. Det blir till att göra några besök på både Ölbutikken, Barley Wine, Fish & Beer och Kihoskh.
Hinner vi så kan Ölbaren bli ett trevligt brejk i ölvandrandet.
På lördagen kommer Fredrik från Malt Humle Jäst & Vatten och hälsar på vilket ska bli skoj. Det blir en Rogueprovning med Victor och lite allmän rundvandring bland Göteborgs ölhak.
En helg jag definitivt ser fram emot, mitt konto gör det dock inte..

3 kommentarer:

Weine sa...

Dempa, jag kan rekommendera dig att köpa Ballast Point Big Eye IPA (deras vanliga IPA) när vi kommer till Köpenhamn. En av de bästa iporna där ute.

Mycket trevligt bryggeri detta Ballast Point.

Magnus Bark sa...

Jag tycker det händer grejer hela tiden såhär på våren faktiskt.

dempa sa...

Jo Bark, som du såg så inleddes inlägget med stiltje men framöver så känns det mer som att stiltjet var själva lugnet före stormen, dessutom med tanke på att "Ölbloggarträffen" går av stapeln helgen efter - den 25'e i Göteborg.

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler