onsdag 22 april 2009

Varning: Speedway Stout


Eftersom ingen av de fellowblogger's som var med och delade på denna i lördags har skrivit något om det hela så gör väl jag det.
Det kan alltså vara dags att utfärda en varning för den smått sensationellt överhypade Speedway Stout (AleSmith) som bland annat AndersAnd gick bananas över i ett inlägg. Den ligger ju dessutom rankad 10'a i världen på både RateBeer och BeerAdvocate.

Vi var alltså ett gäng på 3 Små rum som blev sugna på att testa något häftigt.
Innan hade vi varit på Haket där Marsiblursi hade fått provsmaka en mun, och upplevde den väldigt syrlig. Det var alltså en liten orolig ande som vilade över sällskapet då Speedway'en till slut hälldes upp i 7 små kupor..
Samtliga konstaterar direkt att det är något som är fel. Doften syrlig, smaken syrlig.
Tyvärr måste det hänt något - förmodligen under transporten till Sverige. Utsatt för hög värme?
Det var såklart inga problem för oss att "reklamera" den hos vänlige Reza, det vi istället fick gick inte av för hackor (Behemoth och Närke Stormaktsporter)..

Men ett litet varnande finger höjs, för er som är sugna på att köpa en av de dussinet flaskor som Brill fått in till Sverige. Den är ju inte direkt billig på krogen..

11 kommentarer:

AndersAnd sa...

Alla är sura, de skulle släppts för köp i Danmark också men drogs tillbaka.

Jonte sa...

Fan vad trist! Det är annars en öl som jag verkligen vill prova.

Markus sa...

Oj då, hoppas det är något som skett i transporten hit för jag väntar på en flaska från USA om ett par veckor. Vore ju surt i dubbel bemärkelse om den också var dålig.

fajanen sa...

Oj, en flaska ska ju släppas imorgon på BA i sundbyberg kl 21.00.

Victor Dahlberg sa...

Det var tråkigt med Spewway Stouten, men i övrigt måste jag säga att kvällen var onödigt trevlig!

dempa sa...

Mycket tack vare dina Rogue Victor, kände mig dum som inte hade något med mig denna gång men det blev ju ett gäng rolig öl att testa ändå!
Det får vi göra om någon gång.. kanske en Nögne-provning?

Anthony sa...

Man skall akta sig för att köpa grisen i säcken vet ni va? ;)

Fredrik sa...

Tyvärr så var mina båda flaskor på Dahlberg också lite syrliga.

Tack för en trevlig helg föresten, inlägg finns nu på min blogg.

/Fredrik

Marc Schuterman sa...

Hej,

Igår fick vi rapporter om att Speedway Stout-flaskorna vi fått inte var som de skulle (vi har inte ens provat den själva ännu, tänkte göra det i Sundbyberg idag). Vi kontaktade givetvis genast leverantören, och har fått följande svar från AleSmiths ägare Peter till de europeiska importörer som fått några lådor:

"Oh boy, you must have gotten 7 cases of Speedway from the soured batch- my apologies! We blended a sweeter batch with a dryer batch, but the result was not what we expected. The roasted character is over-done and the resulting acidification creates a sour sensation. We didn't know about this until the beer had aged a little in the bottle. I of course immediately stopped selling it, but some cases made it out- including yours;-( I will always stand behind my products and I'm very sorry that you had to deal with the feedback from your retailers. I will gladly buy back the cases from you or credit the amount towards your next purchase. Again, my apologies for letting that beer go out to you."

Vi ber naturligtvis också om ursäkt och kommer att ta kontakt med de restaurangägare som köpt några flaskor. Förhoppningsvis kan vi få nya, fräscha Speedway Stout snart.

Till Bishops Arms i Sundbyberg ikväll tar vi därför istället med oss AleSmith Wee Heavy som vi också fick i mycket begränsad mängd, och som förhoppningsvis är så jättegod som den ska vara. :)

Vänliga hälsningar,

Marc Schuterman
Brill & Co

dempa sa...

Härligt Marc, precis som det ska vara både från producent och mellanhand!

AndersAnd sa...

Låter helt rätt, lite störigt hela grejen men svaret är klockrent och jag hoppas många svenska ölnördar får dricka speedway stout så småningom!

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler