måndag 1 juni 2009

Nyhet ordinarie sortiment, Okt - 09


Torpedo Extra IPA - snart på en hylla nära dig

Kan redan nu avslöja att vi äntligen kommer få en amerikansk IPA i det fasta sortimentet från och med oktober 2009. Det handlar om Sierra Nevada's Torpedo Extra IPA, vilken nyligen anlänt Sverige för privatimport. En flaska kostar idag ca 33 kr.

Skoj, även om jag personligen hellre hade sett Titan IPA i det fasta sortimentet.
Har faktiskt inte druckit Torpedo'n på flaska än, men det bör väl göras snart..

16 kommentarer:

Niggze sa...

Bra nyhet! Drack den på flaska senast på bloggträffen när vi var på Haket. Inte speciellt imponerande då men får ge den minst ett par 16-17 chanser till :)

Daniel - schnille.se sa...

Sympatiskt! Får prova den några gånger!

Daniel

Anonym sa...

Har inte provat än (Alesmith IPA var lite mer lockande när vi var på Haket om man säger så). Men det låter ju helt klart intressant och som ett mycket trevligt öl att ha i det ordinarie sortimentet!

Christer sa...

Lite roligt ska man ha i höstmörkret.

affe sa...

Har testat ett par gånger på flaska. Den var rätt bra ändå tycker jag, kanske inte den där massiva humleattacken som vissa efterfrågar, men ändå en stabil IPA i amerikansk stil. Och det känns ju bra att den blir en ordinarie bira!

Tack för det beskedet

Mikael sa...

Bra info! Tycker den är en bra mängd IPA.

JoeG sa...

Testade denna i SB&WF 2008 i höstas på fat och var faktiskt rätt imponerad. Har dock för mig att etiketten var av annan färg... Märker nu att den har ett AKA på ratebeer.
Ser fram emot denna!

Mo sa...

Bra IPA, som jag nämnt tidigare!
Vad som är lite speciellt med den, tycker jag i alla fall, är att de använt lite udda humle att torrhumla med och därför är aromen inte typiskt "amerikansk IPA" som det brukar vara när Cascade, Centennial eller Amarillo används.

Gyllenbock sa...

Fint med Torpedo. En stabil IPA utan att tillhöra absoluta eliten.

Jonte sa...

Ett klart framsteg med en amerikansk IPA på bolaget och Sierra Nevada är ju alltid stabila.

Fredrik sa...

Helt ok ipa, jag kommer npg att prova en flaska eller två igen, men den slår ju inte titan.

Baggen sa...

Sweet. Den där funkar finfint när man är sugen på lite humle. Självklart finns det mycket bättre ipor men detta är helt klart ett steg i rätt riktning. Något som jag garanterat kommer att köpa med jämna mellanrum.

Anthony sa...

Allt som pasar en Pale Ale drickare välkomnas med öppna armar.

AndersAnd sa...

God nyhet! När jag provade den purfärsk i USA tyckte jag den var fantastiskt, testade senare en flaska på Haket och då var den bara "ok" sedan fick jag ett smakprov av den nyligen igen här i Malmö på "ölets dag" och då var den "riktigt bra". Med andra ord spelar färskhet stor roll här, vi får helt enkelt se hur bra den smakar från systembolagets hyllor, gött!

dempa sa...

Intressanta iakttagelser Anders, det blir till att hålla koll på datumstämpeln med andra ord.

Baggen sa...

Wicked Wine sa att de skulle ta em en kontainer varannan månad (10000 flaskor) så förhoppningsvis går den att få färsk! Drack den igår på Sorbon och den var riktigt mumsig!

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler