tisdag 21 juli 2009

Tisdagsmummel..


Sen jag konverterade till den mörka sidan har jag kväll efter kväll gått och suktat efter något svart, rostat, lakritsaktigt, gärna trögflytande med brunt skum..

Som tur är har jag haft ett par Old Rasputin och några Storm King hemma. Men nu sjunger jag på sista versen - jag har nästan bara finöl som Mikkeller Breakfast och Brunch (1+1) samt två Rogue XS Imperial Stout kvar! Inte bra.

Min fråga blir, vad finns det för sjysst Imperial Stout i Systembolagets Ordinarie sortiment som jag skulle kunna ha på vardagarna när jag blir sugen?
Har faktiskt beställt Nils Oscar Imperial Stout och Coffee Stout (3+3) från Beställningssortimentet. Även en låda Dark Hop's är på ingång, jag återkommer angående den..

7 kommentarer:

Weine sa...

Det var inte lätt Dempa. En impy som finns i standardsortimentet....Lion Stout från Sri Lanka skulle jag nog säga vara den bästa i standardsortimentet. Sedan kan du ju alltid prova Slottkällans. Jag skulle nog istället rekommendera dig att köpa på dig lite mer vid de tillfälliga släppen eller vid någon KPH-tripp så att du har riktigt bra grejer hemma. Tycker du ska öppna en Weasel ikväll. Du kan även få några flaskor WIS av mig.

Vad har du i glaset? Skummet ser ut som en brittisk imperial stout. Britterna har ofta småbubbligt och lite ljusare skum har jag märkt.

Fredrik sa...

jag tycker att oppigårds starkporter är grymt bra. kanske inte en imperial men men...

dempa sa...

Weine: Får prova de du skriver. Tackar gärna ja till någon mer WIS, den var riktigt god!
Får köpa nån BORIS och även Left Hand's IS nu, men det svider ju rejält i plånboken..

Det är en stulen bild, google bilder "imperial stout" typ :)

Johan sa...

Jag kör med Coopers Extra Stout som standardöl. Dock ingen imperial den heller.

Weine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
AndersAnd sa...

jag har druckit två WIS än så länge, en direkt när jag fick dem och en för inte så länge sedan, jag tyckte den hade blivit bättre och väntar mig att de sista två flaskorna går åt ännu rättare håll :) kommer en recension så småningom..

På systembolaget är det väll Sottskällans IS som gäller, Lion Stout är rätt trevlig, mycket sötma och lakrits (prisvärd) men annars gäller det att vara på hugget under de tillfälliga lanseringarna.

Weine sa...

Jag hade fel. Det var "Bourbon-Aged Jolly Roger Imperial Stout" från Ottos Pub & Brewery Pennsylvania USA. På bilden alltså.

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler