tisdag 8 september 2009

Bishop's Arms Årgångsporter 2006

Har varit i mina hemtrakter Gävle i nästa en vecka, så det har varit lite skralt med uppdateringarna.
Var iallafall på Bishop's Arms i Gävle i väntan på ny buss då vi precis missat den förra.
Klockan var ganska mycket men när jag såg att de hade en Bishop's Arms Årgångsporter från 2006 för 139 kr blev jag sugen. Det är alltså samma sak som en Närke Stormaktsporter fast med annat namn. För övrigt den enda vettiga ölen på BA i Gävle, det verkar inte direkt som att ölkulturen nått dit än.

Jag ber om en kupa och två whiskyprovarglas för att bjuda mitt kvinnliga sällskap. Tjejen bakom disken öppnar flaskan samtidigt som ett "pfffffft" hörs, och så börjar en kavalkad av skum vulkaniseras ut ur flasköppningen. "Ojdå" var hennes reaktion. Jag sa att den förmodligen var infekterad och bad om en smakprov. Mycket riktigt en väldigt syrlig doft, och även smaken hade obehagligt vinösa toner och en ganska vass kolsyra.

Jag bad henne göra ett nytt försök på en ny flaska, som betedde sig likadant även om skumkavalkaden var beskedligare denna gången. En annan bartender blandade sig i och konstaterade också att den inte mådde bra. Vi började fundera vad som hänt, om alla flaskor var sådana eller om det vi kanske skulle ha bättre lycka med en rumstempererad från en annan låda. Då var det dock bara 20 minuter till att min buss skulle komma så jag avböjde.

Så nu vet ni, som eventuellt råkar läsa detta och har planer på att beställa en Bishop's Arms Årgångsporter från 2006 på BA i Gävle, att ni bör vara på er vakt innan ni glatt betalar 139 kr för en infekterad öl..

4 kommentarer:

Anonym sa...

Låter knepigt. Har druckit 2005:or och 2006:or flera gånger i Karlstad och det har inte varit något fel - bara otroligt, fantastiskt gott.

David & Fredrik sa...

Kan bara hålla med David, de flaskor jag druckit har varit fantastiska... Låter trist det där. :/

Tänkte också fråga om du ville göra om länken till oss på blogglisten till www.olkultur.com då det är vår nya adress.

Glada ölhälsningar från oss på Ölkultur

/ Fredrik

dempa sa...

Fixat!

dempa sa...

hmm förresten, det verkar inte gå att få nån feed till den, du vet så man får med att ni har uppdaterat å så å vad inlägget heter i blogglisten, vet du hur man ändrar det?

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler