lördag 19 september 2009

dempabeer rekommenderar!


Sitter just nu på tåget på väg hem till Göteborg efter två dagar på SBWF.
Har tänkt skriva en längre sammanfattning senare, men tänkte skriva ner några rader för er som ännu inte besökt mässan.

Till att börja med måste jag rekommendera Oppigårds 7th Anniversary. En amerikansk pale ale på 5.9%, 50 IBU och enbart amarillohumlad. Så otroligt färsk och god att man tror att det är en av USA's grymmaste öl man dricker. Förutom de vanliga citrustonerna hade den sköna förnimmelser av svarta vinbär och kanske... krusbär?

Björn, bryggmästare på Oppigårds hade räknat med att faten med 7th Anniversary skulle räcka båda helgerna, men den har gått åt med rykande åtgång så risken finns att det inte räcker till nästa helg. Och några fler fat fanns inte då alla är sålda. Ni Göteborgare får hoppas Rover köpt något fat, Björn trodde åtminstone det.

För övrigt då, vad kan jag rekommendera? Hmm. Det fanns igår EN flaska Three Floyd's Dreadnaught kvar. 400 kr kostar den enligt prislista.
Alpha King ligger på humana 70 kr! Monk's monter är det som gäller.

OT hade ju sjukt härlig öl, jag tycker ni tar och testar Odell IPA som var min favorit förra året, samt Lagunitas Little Sumpin' Extra IPA eller vad den heter. Bomber med en "pinupa" på.

Hel & Verdomnis (med risk för felstavning) drack vi också, det var verkligen en riiiiktig höjdare. Ångrar rejält att jag inte köpte någon när den släpptes på bolaget. Den ekade varianten ska dessutom vara ett snäpp vassare. Hursomhelst, 100 kr för 33 cl på Monks.

Brill hade förutom skön Dugges Nevermind the bollox en del nya trevliga bekantskaper, bland annat Founders Double Trouble IPA som kändes mycket fräsch!

Kör hårt, drick mycket vatten mellan all god öl!

Återkommer mer om mässan när allt lugnat ner sig..

4 kommentarer:

Anonym sa...

Låter väldigt trevligt! Hoppas man kommer över någon 7th Anniversary någon gång. Men den är väl tyvärr rätt begränsad?

Markus sa...

Måste nog säga att den ekade Hel & Verdoemenis är snäppet sämre än den vanliga. Gillar inte riktigt konjakstonen som finns i den ekade plus att den upplevs som rejält mindre rostad. Smaken är som baken men personligen föredrar jag den oekade alla dagar i veckan;-)

Fredrik sa...

Godzillan står i förådet och väntar!!!

Trevligt att träffas på mässan Dempa.

Johan sa...

Att Oppigårds 7th Anniversary har citrustoner är ju något av en underdrift, det kändes som att dricka färskpressad grapefrukt :)

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler