fredag 19 februari 2010

3 x Mohawk IPA

Wicked Wine har sedan ett tag tillbaka inte bara nöjt sig med att importera härlig öl åt oss utan även börjat producera egen öl. Man har visserligen inget eget bryggeri och inte heller är man några bryggmästare själva.
Därför har man inlett ett samarbete med den rutinerade bryggaren Stefan Gustavsson och tillsammans tagit fram ett gäng öl som man hyrt in sig hos olika svenska microbryggerier för att brygga. Resultaten under 2009 var Midvinternattens mörker, Snowblind, Black Rocket Porter, och Påsk Alt.

Under 2010 kommer vi få stifta bekantskap med ett nytt varumärke: Mohawk, som kommer finnas tillgängligt på Systembolaget i tre olika skepnader:

Först ut, med lansering 2010-03-01, blir Mohawk Rye IPA tätt följd av Mohawk Extra IPA, som kommer i fast sortiment 2010-03-24, och trilogin avslutas med Mohawk Summer IPA som kommer att finnas på bolaget under sommarsäsongen med början 2010-05-03.

Som humleälskare och IPA-fantast är det klart jag känner optimism och nyfikenhet. Dock kan det kännas lite märkligt med tre olika varianter. Men eftersom vi snackar RÅG-IPA på den första så är ju det något i sitt eget slag. Om sedan Extra IPA råkar vara en DIPA, och den sista en riktigt grym och fruktigt törstsläckande sommar-IPA, ja då känns det hela inte så onödigt som det kanske låter med tre olika sorters IPA.

Imorgon presenterar jag mer info om den första i raden Mohawk: Rye IPA, som jag redan nu kan avslöja ligger på 7.5%..

9 kommentarer:

AndersAnd sa...

Låter spännande, får hoppas grundölet är en riktigt bra IPA annars blir det ju lite trist.. 7,5% låter högt, hoppas det inte blir för karamelligt o sött.. Kommer köpa med stor nyfikenhet hursomhelst.

Baggen sa...

Jag ser mest fram emot extra ipan som släpps om ett tag. Det gick en del rykte om receptet till den var inspierarat från PTE. Blir skoj att testa hursomhelst. Trevligt med lokalproducerad IPA på bolaget...speciellt om den är riktigt god :)

dempa sa...

Oj! Det Baggen skriver höjer ju upp förväntningarna "något" ;) En svensk PTE.. tänk.

Victor Dahlberg sa...

Har testat minst två av bärsen - bland annat Pliny-klonen. Mycket schysta grejer!

dempa sa...

Victor: oj, intressant! hur har du lyckats med det? :)
låter ju fina fisken om du säger att det är bra grejer! eller vänta nu, var det inte du som hypade pistonhead också.. hmm..

Anthony sa...

Bara hysta in dem på Bolaget så får vi se...

Fredrik sa...

Det låter ju väldigt trevligt! 3 nya svenska ipor.

Victor Dahlberg sa...

Har jag hypeat Pistonhead? När var det? Jag har ju inte ens provat den! Haha, skumt.

dempa sa...

;)

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler