fredag 2 maj 2008

Trevlig kille..


.. vi träffade på Haket igår!
En riktig ölentusiast som tydligen tyckte det var roligt att träffa en dito. Jonas hette han, hade ett par riktiga Neil Young-pollisar a'la 60,70-tal och satt och rättade sina elevers SO-böcker (på puben, ja!).

Han var med i Svenska Ölfrämjandet och berättade lite om det, och tyckte jag definitivt borde gå med. Så det lär jag väl göra :) Tydligen träffas de andra lördagen i månaden och gör lite olika saker. Den 10'e maj kommer det äga rum en "nybörjarprovning" på just Haket. I juni kommer Jonas själv ha hand om en historisk/kulturell öl-vandring i Göteborg, med utgångspunkt från Östra Kyrkogården här i Lunden där jag bor. Han tipsade om att ta med sig en sejdel hemifrån, för det brukar alltid vara tradition att någon hembryggare har med sig lite av sina produkter hemifrån som man kan släcka törsten med.
Det lät riktigt skoj tycker jag!

Efter att ha pratat med honom i 15-20 minuter så tycker han att han stulit mig från tjejerna (var där med Danna, Anna, Noomi och Carro) för länge, så han vill gottgöra genom att bjuda oss på en riktigt god öl - en Draft Bear från Mikkeller! (ja den som är på bilden i förra inlägget).
Tack för den Jonas!

Gryymt god var den. Imperial Pilsner är typen, 8,0%. Ingen av tjejerna kunde dock tro att den var så stark, snarare runt 5. Väl dold alkoholsmak. Den påminde lite om Samuel Adams Hallertau Imperial Pilsner, men kändes mognare, rundare, och mjukare. Ingen sån där extrem käftsmäll alltså, men oerhört god!
Ser verkligen fram emot de 3-4 st jag ska ha i vår beställning..

9 kommentarer:

Anonym sa...

tjohooo igår var det skoj =)
Tack sååå mkt för en trevlig pubrunda! Ni e så snälla o gästvänliga så man blir lite tårögd!

Anonym sa...

en lärare på elprogrammet gör egen ale, en riktig öltestare ,, den ska snart va klar så det ska bli kul å prova.
Kribban e så seg å lämna in papperet te syssan han å! det ligger ifyllt å klart på 2 lådor flying dog!

Anonym sa...

Fy dig Dennis, lura i småtjejerna starköl, säga nej nej det är inge farligt...Noomi såg lite sliten idag på bandyn, kan det vara Mikkelsens fel?? A

Anonym sa...

Fy dig Dennis, lura i småtjejerna starköl, säga nej nej det är inge farligt...Noomi såg lite sliten idag på bandyn, kan det vara Mikkelsens fel?? A

Anonym sa...

Anna: Kul att ni är här ju :)

Heden: Återkom gärna med vad det var för slags ale han gjorde!
Och två lådor flying? Vad är det för fel på en? ;)

Anton: Det var inte ett tillräckligt handikapp att Nåmpan var sliten, hon ägde ju på planen ändå! :)

Anonym sa...

He he he, ja en stygg upplevelse för alla som trodde tjejen är säkert blyg ;) ha ha ha...

Anonym sa...

nåmpan har härdats i den hårdaste skolan som finnes ! sandviken dynamos innebandykultur. Där finns det bara ett dushrum för alla! :P Förstår att GBG folk fick en chock!

Anonym sa...

haha kul att bli kallade småtjejer :D
Tror dock inte dempa tvingade i oss något vi inte ville hehe

Anonym sa...

ja tror nog kodden var där å slängde efter att ni somnat ja!

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler