onsdag 30 juli 2008

Nyheter 1 Augusti

Nu mina vänner kommer det som iallafall jag väntat på i över en månad: Nyhetssläppet på Systembolaget den 1'a Augusti, nu på fredag alltså.

Vi har att vänta oss några riktigt grymma grejer.


  • Hercules Double IPA


En "dubbel-IPA" från USA på 9.1%! Låter riktigt intressant, den sägs vara snarlik Rogues XS Imperial IPA så det bådar riktigt gott. Jag ska nog köpa på mig ett par 15 st..
Pris: 37.00 kr
Det finns 72 st på Drottninggatan i Gävle! I Gbg är det Nordstan, Gårda och Karl Johansgatan som gäller. 6000 st i hela Sverige.  • Oppigårds Late Summer Ale


Skön American Pale Ale från Dalarna, 5% och brygd på 7 olika humlesorter där Cascade och Centennial är dominerande. Samma öl som gjordes i våras: Early Summer Ale, som bara fanns på fat.
Pris: 22.90 kr
Ca 30.000 flaskor i hela Sverige gör denna skönhet tillgänglig både i städer som Sandviken och Norrtälje.  • Old Prize Ale


Stark brittisk ale på 9.0% som sägs vara något av det mest lagringsvänliga som finns. Sägs vara bäst efter 5 år då en skön cognacston ska ha framträtt. Går att lagra ännu längre än så.
Pris: 29.90 kr
36 Flaskor i Gävle. Tänk på att förvara lagringsvänlig öl i en jämn temperatur, helst inte alltför hög, och gärna mörkt. 6000 flaskor i Sverige.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Snart har du ju dessutom en Meantime India Pale Ale i din ägo. :)

Anonym sa...

in my ass att det finns kvar i gävle! jag har köpt alla! mohahahhahahha!! :D

Anonym sa...

Drygt att vänta 5 år innan man får dricka Old Prizen.. :-(

Men HD-IPA & OLSA såg helt klart intressanta ut. Oppigårds gula ale är rätt smarrig så denna blir nog inget undantag.

Den där 9% får jag nog ta det lite lugnt med, men ett par st ska införskaffas iaf! :-)

Är det en gång i månaden som nyheter kommer!? Vore ju kul om de kunde ta in något från Dugges i. Men det lär väl aldrig hända! :-(

Anonym sa...

Old Prizen, tja, köp 5 st då, ta en om 1 år en om 3 och resten efter 5? :P

En gång i månaden kommer det nyheter, den första varje månad. Förutom 1 Jan och 1 Juli, då är det "uppehåll". Den 1 april och 1 okt är det extra många nyheter!

Dugges lär inte ha några av sina "vanliga" ale's som tillfälliga nyheter då de finns i beställningssortimentet tyvärr. Men gå ihop några och beställ hem?
Du kan även testa beställa hem typ ett valfritt antal, har du tur så bråkar inte ditt SB i Gävle utan ställer ut resten av flaskorna i butiken, sånt händer faktiskt!

Anonym sa...

Jag är såhär (korsar pekfinger och långfinger) med chefen i Gävle. Så det ska nog gå att ordna en specialbeställning! :-)

Men ska gå dit idag och dra iväg en beställning på 20 st Avenyn Ale Pale Ale (nr 89592)

Anonym sa...

Glöm inte belgarna! :)

Anonym sa...

Ja, nu är det inte långt borta! Har gått och tänkt på Hercules bra länge nu, haha. Blir väl dock inte 15 flaskor direkt, snarare 2 eller 3, men känner man att man har lust och råd att köpa så många så gör man väl det :) Är ju dock inget man ska ha på lagring så...Prize Old Ale blir det ett par stycken av också, så man kan ställa undan någon flaska. Cantillon lär med största sannolikhet slinka ner i korgen också!

Anonym sa...

Den där ölen från Dalarna såg najs ut. Ligger i min prisklass oxå :)..

Anonym sa...

Fan! De hade inte fått in nån Cantillon i Majorna, men allt annat är inköpt.

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler