fredag 18 juli 2008

Snacka om dille..Tänkte sammanfatta veckans promenader:
Lördag: -
Söndag: 1 mil (1h 30min)
Måndag: -
Tisdag: 5 km (40 min)
Onsdag: 5,5 km (53 min, med Danna)
Torsdag: 1 mil (1h 15 min)
Sen gick jag hem från stan igår kväll för det gick inga bussar eller spårvagnar efter 02..

Invägning idag: 93.3 kg


Var på Cyrano, en fransk restaurang igår. Kan väl säga att det nog inte är ett ställe man går tillbaka till. Musslorna var smaklösa, och svärdfisken supertorr.
Sällskapet var det inget fel på iaf (Z & N och Yukio & Emla).

Gick vidare till Delirium. Där tog jag en Ölfabrikken Pale Ale, den jag drack häromveckan på Haket som var SÅ god. Den kostade 85 kr här. När jag smakade på denna så tyckte jag "hmm.. okej, det kanske var jag som överdrev att den skulle vara så god", och efter att druckit typ halva så sa jag högt "nää, den smakade inte alls som den gjorde sist" varpå Emla kollar på flaskan och noterar: Bäst före 2008-05-14.
Den var alltså utgången. Inte för att ölen har blivit dålig, det blir den inte så fort och det är ju massor med humle i den. Men den saknade den där otroligt sköna humlesmällen som jag upplevde på Haket. Det är ju precis vad som händer med ett kraftigt humlat öl - den tappar i humlighet för varje månad.
Gick naturligtvis och påtalade detta för barpersonalen, som tyckte jag var en riktig pain in the ass tydligen. Hon sa att den absolut inte är dålig, och jag höll med men menade på att den tappat sin humlestyrka och berättade om de jag druckit på Haket. Hon förklarade ännu en gång att den inte är dålig bara för att datumet gått ut, och tyckte det var märkligt minsann att jag druckit halva innan jag "kommit på detta". Inte så lätt när man druckit ett antal öl innan sa jag, och sa också att det slog mig vid första sipp att den inte smakade som jag minns. Ska jag förutsätta att en öl kan vara gammal och noga granska bäst-före-etiketten? På Delirium kommer jag göra det iaf, om jag ens går tillbaka.
Det slutade med att jag sa att jag inte tänker betala 85kr för en humlekraftig öl som inte längre har den egenskapen pga den är för gammal, så hon drog av 35kr så den bara kostade 50kr. Mer än så tänkte hon minsann inte göra.

Hursomhelst, denna "incident" lär ju inte få mig att gå tillbaka till Delirium. Tycker dessutom det inte är något mysigt ställe, och deras ölutbud är inget vidare - 8-9 kranar var tomma nu, och de hade bara 2 svenska microöl på tapp (Brännskär Brown Ale och Örebro Bitter) vilket jag tycker är tråkigt. De har ju en massa tråkig macroöl på tapp, förstår inte det.

Nä, tacka vet jag the Rover och Haket - för deras utbud, kärlek till det dom gör och för deras utomordentliga service.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Åt du musslorna på samma sätt som Mr Bean gör? :-)

Himla skitställe Delirium alltså. Jag hade fått vuxendamp direkt!

Nää, Rover FTW!

Skickar du en burgare till mig med posten därifrån! :-D

Anonym sa...

wth! du skulle ställt dig framför kvinnan å svept den,, och sen sagt " nää jag måste säg att jag fortfarande tkr den e lam!"

Anonym sa...

Delirium har alltid varit svaga på just servicen...aldrig gillat stället, helt avsaknad av gemyt...lite som ölens McDonalds...

Synd på Cyrano Dennis men du valde nog fel mat där, de gör nog pizzorna och köttet bäst...musslor och svärdfisk skall man nog inte äta på sådana ställen...

Skäms för jag sa det var ett gemytligt hak nu...

A

Anonym sa...

Delirium har gått ner sig, eller också har man blivit mer kräsen. Utgångna öl är hursomhelst oseriöst. Ska de sälja sådana så får de väl sänka priset eller nåt.

Anonym sa...

Anton: Det är lugnt, det var inget fel på servicen och stället i sig, men maten var verkligen inte bra. Smakade på kalkonbröstet och det var sjukt torrt det med. Däremot var Natans lammfärsbist med getost god.
Pizzorna har vi ätit på Olskroks-Cyrano har inte varit nå roliga. Så därför tog vi inte det nu heller..

Anonym sa...

Hehe, då kanske man ska undvika Delirium och välja ett annat ställe om har vägarna förbi Götet då alltså :) Här i Karlstad finns det ju inte så mycket mer än Bishops Arms, så här får man vara glad för Örebro Bitter på tapp (som är sjukt god!). Dessutom har jag druckit Kaggen! Stormaktsporter för endast 65 kronor när de hade den i vintras.

Anonym sa...

vare inte delirium du jag o kribban va på? va ju en skitskön snubbe i baren som snackade med oss i typ en timme om öl då ju..

Anonym sa...

verre: sant, men han har jag inte sett sedan dess tyvärr. de som jobbade där nu var helt talanglösa.

skitställe! :P

Anonym sa...

Delirium-Göteborg's monks?!

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler