måndag 10 november 2008

Äntligen!


Har dragits med en ganska elak förkylning i 2 veckor, men nu idag när jag vaknade så var den i princip som bortblåst. Äntligen kan jag använda näsan och smaksinnet igen!
Firade frugans "nya" jobb och mitt tillfrisknande med en hemlagad entrecote, ugnsrostad potatis, fetaostsallad och en smarrig kantarellstuvning!

På fredag släpper Systembolaget "mitt-i-månaden-nyheterna" i Sthlm, Gbg och Malmö.
Jag hade fått för mig att det bara var Left Hand's 'Twin Sisters' Double India Pale Ale som var intressant för egen del, men har ju nu upptäckt att ett okänt bryggeri från Italien 'Birra del Borgo' släpper en APA och en IPA. Iofs lite dyra, men stora flaskor och unika öl som man iallafall borde testa.

Nyheterna

Twin Sisters Double IPA Ale, 9,6%, 650 ml, 79:70
Re Ale, 6%, 750 ml, 69:90
Re Ale Extra, 6,4%, 750 ml, 98:90

Brr.. det har snackats om vilka mastodontmånader November och kommande December är vad det gäller exklusiv öl som släpps på systembolaget. Dessutom har jag ju lyckats klämma in en privatimport av Stone PLUS att vi i slutet på månaden åker till Ålborg, där ett visst 'Ölkonsortiet' håller hus..

12 kommentarer:

Anonym sa...

Var dock medveten om att all öl som jag har provat från Birra del Borgo, inklusive deras Re Porter, har varit extremt livlig. När jag provade portern så stod jag över diskbänken och var beredd, men trots det så skummade halva flaskan ut innan jag han få ett glas under.

Anonym sa...

men vad är det du säger. tack för tipset!
beror det på infektion eller något annat?!

Anonym sa...

Det verkar inte vara något direkt fel på ölen, utan den verkar vara naturligt livlig. Även andra som jag har pratat med har upplevt detta. Den flaskan jag har kvar har jag ställt ner i källaren i förhoppning att ett par års lagring ska lugna ner den.

Anonym sa...

Ja, inte konstigt du var bättre, när du lämnade skiten här hos oss... jag har varit hemma med feber TRE dar nu.. (sön-mån-tis) tror du ansvarar för min karens-dag ;)

Vad är det för jobb Danndann fick?? Det på bränsle? Va skönt!

Anonym sa...

Provade Left Hands DIPA för ett litet tag sedan i danmark faktiskt. Var lite sötare och mer sirapig än tex Hercules DIPA. Lättdrucken och lite mer maltig än den typiska Double IPA:n

Anonym sa...

Hur får jag tag på de där Dempa?

Anonym sa...

Vill du beställa nyheter som inte finns i din butik gör du det på plats i butiken, och det kan du göra tidigast på säljstartsdagen kl 10.00. Denna första dag kan du beställa en (1) flaska av varje sort. Följande dagar kan du beställa valfritt antal. Servicen kostar inget och du får oftast din beställning dagen därpå.

Du kan inte beställa nyheter per telefon under säljstartsdagen.

Anonym sa...

Aha, törs jag vänta till dag 2 så jag kan beställa fler än 1 av varje sort?

Kanske dumt att chansa. Jag går dit på fredag och ser till att jag får 1 av varje iaf! :-)

Anonym sa...

Nja, hade ju inte varit dålig innan..Men visst. Och träningen, där vet du tydligen inte mycket om mig. Jag skulle försöka träna om jag låg på dödsbädden. Det säger absolut inget om hur sjuk jag är, bara om "den andra delen" av min sjukdom...tyvärr.

Anonym sa...

Tack för tipset! jag hittade ingen bra film till idag. Jaaa, vi började se Once jag och Jonatan för ett tag sedan, men vi tröttnade för att det inte hände något, hehe. Men väldigt bra musik var det ju! Kul att Andréa ska se dem!

Anonym sa...

En dubble sisters är beställd. Hoppas hoppas...

Anonym sa...

Det kan inte vara något problem att få tag i en sådan, det var ingen rykande åtgång i Götet iaf.

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler