torsdag 6 november 2008

Privatimport, Stone Brewing

Äntligen (eller vadå äntligen, såå lång tid tog det faktiskt inte) har jag fått prisförslag på privatimport av två förstklassiga öl: Stone IPA och Stone Ruination IPA.
44.70 kr för den förstnämnda, och 44.60 kr för den sistnämnda, och de kommer i 355 ml buteljer.

Då jag inte har råd eller lust att köpa allting själv så tänkte jag gå ut här på bloggen med att kolla om det fanns något intresse bland mina kompisar, och kanske även annat löst folk som bor i Göteborgstrakten, att hugga några flaskor?

Här följer lite information om ölen. Kolla gärna in Stone Brewing's hemsida för mer info.


Stone IPA
6.9%, 77 IBU
"Huge hop aroma, flavor and bitterness througout. If you're a hop-head like us, then you'll love our Stone India Pale Ale. Generous "dry hopping" gives this beer its abundant hop aroma and crisp hop flavor."Stone Ruination IPA
7.7%, 100+ IBU
"This massive hop monster has a wonderfully delicious and intensely bitter flavor on a refreshing malt base. Onte taste and you can easily see why we call this brew 'a liquid poem to the glory of the hop!'"

Själv siktar jag nog på 8 flaskor vardera, sen återstår det att se hur många som blir över.
Men ni som är intresserade, skriv hur många ni kan tänka er i kommenterarna.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är med på några, tror även lillbrorsan IPA vill ha någon eller några :) 4 Av varje för egen del skulle jag nog kunna mäkta med, får fan köpa trisslotter fram över...suck, varför är man inte glad för en Arboga 7.3...aj aj aj ...

A

Anonym sa...

Jag tar gärna ett par flaskor av varje om du absolut vill bli av med dem =)

Hälsningar
Karin på info

Anonym sa...

Jag köper gärna två vardera av varje sort. Bra initiativ!

Anonym sa...

Okej, det är noterat!

Nu är det nog slut på kollit, så det är nog kört ifall det dyker upp fler som vill ha sig några flarror..

Anonym sa...

Bra, då kan man ju gratissmutta på dina.
/Nicke

Anonym sa...

Anthony vill ha 8 av varje ;)

A

Anonym sa...

Fan att man inte är snabbare. Hade inte sagt nej till en eller två flaskor av varje... Blir till att vara mer alert nästa gång.

Anonym sa...

Utvecklas de där också av att man lagrar dom lite?

Om det är så och du har 2 av varje över e jag med pååt!

Säkert nån som bangar när det är dags för betalning! :-)

Anonym sa...

- H -: Öl där humlen dominerar brukar snarare vara färskvaror än lagringsbara. Visst, de har alkohol nog att inte bli dåliga på ett par år, men de lär inte bli speciellt mycket intressantare heller.

Jag hade själv gärna hängt på några Ruination, men men. Undrar hur många som skulle vara intresserade om man tar hem en låda efter helgerna?

Anonym sa...

Kan avvara min bokning på Stone IPA om nån annan vill ha dom? Dock är jag gärna med på Ruination fortfarande.

Anonym sa...

Verkar väldigt intressant med att importera öl från Stone. Dock tycker jag personligen att det svämmar över av så mycket bra öl på Systembolaget just nu att det inte finns något behov av att privaimportera.

Dock skulle det vara oerhört intressant om man på något vis kunde privatimportera från Dogfish Head framöver. Någon som har koll på det?

Och ja, jag har börjat blogga igen efter lång frånvaro. :)

Anonym sa...

Fredrik: Jag tycker det helt beror på vad man gillar för sorts typ av öl. Novembersläppet nu var ju riktigt bra, både vad det gäller Stone och övrig öl. Snart kommer julölssläppet som verkar vara bra i sig, många gillar ju julöl - men inte jag. Jag älskar ju dessa humlestygga ljusare tingestar, så för mig är det givet att privatimportera medans ölen finns i Sverige, det är om inte en engångsföreteelse så ganska unik.

Dogfish Head - varför inte? Däremot känns det hyfsat lurigt, är inte säker men är det Jugge som tar hem dessa så är det nog svårt.
Jag vet dock att Ölkonsortiet i Ålborg har ett par flaskor 90min IPA därifrån som jag tänkt lägga vantarna på snart ;)

Anonym sa...

Fast å andra sidan är väl inte "julöl" en sort, utan kan vara nästan vad som helst... dock finns det väl knappast humlebomber på det sättet. Så ja, okej då :P

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler