fredag 28 november 2008

Tankar från Aalborg


Har precis smällt i oss en smaskig hotellfrukost och tänkte jag skulle uppdatera med lite från gårdagens ölshopping i Aalborg.
Stan är förresten ruskigt liten. När man tittar på kartan och personalen på hotellet pekar ut en del platser och pubar så verkar det rätt stort, men i verkligheten så går man genom stan på ca 10 minuter. Inte mig emot ändå, eftersom vi bara stannar 2 dagar.

Igår var vi på Sögaard Bryghus och tog en öl. Tog deras Fort Dansborg IPA och blev rätt besviken. Tyvärr fanns den inte på fat utan flaska, men den var väldigt mörk och ingen jätterolig upplevelse. Den påminde om Dugges Bollox, fast tänk er mindre alkohol och mindre "wow".

Gick senare vidare till Ölkosortiet som visade sig vara en mycket liten butik med en mycket trevlig ägare. När inte jag förstod danska, gick vi över till engelska :)
Visst fanns det en del häftiga grejer, men tyvärr en del som inte fanns som jag hade haft förhoppningar om att hitta. Billigt var det inte heller.. det mesta i Danmark känns lite smådyrt eftersom den danska kronan kostar 1.40 sek. Så allt är typ 40% dyrare.

Hursomhelst, jag gick genom vad jag var sugen på, ställde i en låda för att efter viss fundering hämta idag.
Har bestämt mig för: (Obs, Danska priser)
1 st Stateside IPA, Mikkeller: 44 kr
1 Ballast Point Double IPA: 99 kr
2 Maharaja Double IPA: 65 kr
2 Gordon Double IPA: 49 kr
1 Dogfish Head 90 Minutes Double IPA: 49 kr
1 Mikkeller Simcoe IPA: 39 kr
1 Mikkeller Not just another Wit: 69 kr
2 Mikkeller Draft Bear: 64 kr
1 Rated XX IPA/Double IPA: 59 kr

När jag lämnade butiken gick jag förbi ett supermarket där de skulle ha Ölfabrikkens nya burkar. De hade dom, ganska billiga 7 kr styck. Butiken överraskade rejält då jag dessutom hittade 4 flaskor Nögne #100 för det sjuka reapriset 24,95 dkr! I Sverige kostar de över 60 kr på Systembolaget och då är det kollikrav!
Köpte även en Double IPA från Haandbryggeriet från Norge som heter "Dobbel Dose", kostade ca 30 danska kr.
De hade även några lokala öl som jag funderar på att köpa med mig då de bara kostar ca 25 danska: Skagen Gl IPA och Skovlyst IPA.


Gårdagens "fångst".

Är lite sugen på att köpa med mig en bourbon som jag hört ska vara bra: Old Rip van Winkle 10y, kostar 488 kr (svenska), på Systembolaget kostar den 588 kr..

Hade jag varit gjord av pengar hade en flaska Ileach Cask Strength 58% slunkit med för 389 dkr.

12 kommentarer:

Anonym sa...

haha!! :D jag trodde det var en brollopsresa du var pa, men du har tydligen kommit fel till en olmassa? :)

Anonym sa...

Waaaahh... Haha, vill också ha en 90 Minute IPA, får väl helt enkelt ta en Danmarks resa någon dag framöver. Eller försöka privatimporta på någon vänster. :)

Hoppas du har haft en trevlig resa förresten!

Anonym sa...

Helt sjukt att Nögne Ö #100 är så billig i Danmark. Kostar ju som sagt 64 kronor i Sverige (med kollikrav) och i Norge tror jag den ligger på 100 NOK... kul med Haandbryggeriet också, de gör bra grejer. Skulle helt klart vilja testa deras DIPA.

Det är både synd och bra att man inte har nära till Danmark. Då skulle man kunna köpa en hel del kul öl, samtidigt som plånboken inte skulle må alltför bra...

Anonym sa...

Skovlyst IPA rekommenderar jag inte,väldigt trist variant av en IPA iallafall vad jag kan minnas. Provat den 2-3 gånger i danmark.

Anonym sa...

Skit i Boubonen och köp den riktiga Whiskeyn Dempa :)

A

Anonym sa...

Har testat alla ölen du inhandlat förutom handbryggeriet och gordons IIPA och du har inte köpt något som smakar illa kan jag i princip garantera! Maharajan och Doradon vart billigare än vad jag har sett i Köpenhamn så du ska inte klaga på att det är för dyrt :)

Anonym sa...

Vafan snackar jag om, jag har visst det druckit "Gordon" double IPA från Oscar Blues och den är också jätte god! :)

Anonym sa...

Äntligen får du testa min favorit Gordon, Dempa! Lite avis är jag allt. Har inte fått smaka på en sedan april tidigare i år på Bishop's Arms i Malmö.
(Ikväll har jag dock druckit mer eller mindre dagsfärsk ESB vilket inte heller går av för hackor!)

Anonym sa...

Parkas: Visst har det varit en bröllopsresa, som har toppats med lite ölinköp ;)

AndersAnd och Mo: Ja jag drack en Gordon i förrgår, himmelskt god! Borde de inte gå att privatimportera om nu Dales funkar??

Anonym sa...

Mycket humle blir det :) Missa inte att åka upp i Aalborgtornet eller vad det heter. Grym utsikt.

Tycker lätt att du ska ge The Wharf en chans också.

Anonym sa...

Ojoj! Jag hade inte tackat nej till # 100 för det priset. Vad kostar det att ta sig tur och retur?

Anonym sa...

Alex: 2900kr gav jag och frugan för resa över t/r med bilen, plus 2 nätter inkl frukost på ett 4* hotel som låg MITT i smeten. Överallt man gick så kom man tillslut fram mitt framför hotellet, himla smidigt :)

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler