fredag 1 maj 2009

Yrsla

Vad funkar bättre än en Sidenapa i solskenet en härlig vårkväll?

En del säger skämtsamt "det är yrsla man vill åt" när man dricker diverse alkohol, oftast billigare varianter.
Som ölnörd är väl inte det något devis man levt efter direkt.
I tisdags råkade jag skaka loss en kristall (?) i örats balanscentra vilket medförde akut sjukhusbesök, fruktansvärd yrsel och illamående utan dess like. Kan lova att det är skönt att vara symptomfri nu.

Det har således inte blivit särskilt mycket öldrickande på slutet, men jag har nu iallafall sänkt en Mikkeller Stateside IPA som Weine grejade åt mig i februari. Den var inte alls speciellt rolig nu, saknade den där dunderdoften av humle som bara väller över en i vanliga fall. Smaken är ganska kort, och tråkig, med bara en liten oansenlig beska i botten. Nu har jag börjat förstå att humledominerad öl ska drickas så fort det bara går, jag har helt enkelt haft en tendens att sitta på mitt lager likt Krösus Sork.

Så tittar man runt på lite bloggarkollegors senaste inlägg och de har ju inte direkt sparat på krafterna.. Three Floyds här, Three Floyds där! Phew!
Riktigt trevlig bloggarträff det var i lördags, bäst att nämna det också. Det var riktigt kul att träffa alla filurer, och framförallt se att det var ett sånt gott & glatt gäng.

Blev förresten bjuden på en Alesmith/Mikkeller/Stone Belgian Style Tripel Ale i måndags och det var en riktigt trevlig öl måste jag säga. Har börjat märka att jag minsann uppskattar annat än IPA/DIPA och det är riktigt roligt.
Åh, jag drack ju en Närke Stormaktsporter på FAT på the Rover i lördags, 129 kr för 30 cl och det var så sjukligt gott!
Nu ska jag gå till kylen och fundera på vad jag ska ta härnäst..

2 kommentarer:

Weine sa...

Intressant dempa. Jag och Christer drack en Stateside hos Reza igår. Vi satt där och kände samma som du..inte mycket aromhumle hade överlevt, dock en var en ganska skarp beska kvar som inte hade något att balanseras upp mot. Bjöd runt lite bla till Rick för ett omdöme, vilket kom - den är gammal. Tråkigt då jag tycker att den är en av de bästa Iporna där ute vid de övriga gång jag druckit denna. Tar troligen otroligt mycket stryk av lagring :(

Ska nog öppna en av mina sista flaskor ikväll. Den var ju så god när vi fick dem. Då var den 3-4 månader gammal om jag inte minns fel, det stod iallafall på kartongen.

Tomas Nihlén sa...

En Alesmith/Mikkeller/Stone Belgian Style Tripel Ale ska vi också prova inom kort. Har stått i kylen rätt länge nu så snart är det dags. Kanske redan under helgens inspelning, dock kanske inte avsnittet kommer ut än på ett tag.

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler