söndag 27 december 2009

Premiär på Ölrepubliken

Gjorde mitt första besök på nyrenoverade Ölrepubliken igår.
Även om det var klart bättre än på Deliriumtiden så kändes det ändå som man var på samma ställe. Och det var man ju också, men bambakänslan tycker jag inte riktigt tvättats bort.
Jag kommer personligen fortsätta gå till 3 Små Rum och Rover, det är mina favoriter det.

Hursomhelst, jag blev lite brydd efter att ha beställt in en Founders Centennial IPA.
Har för mig Weine fått ett par purfärska sådana i ett ölbyte och verkligen gillat dom.
När jag granskar flaskan jag får in ser jag ingen datummärkning på etiketten.
Direkt när jag luktar på ölen så förstår jag att denna är långt i från färsk. Sötaktig doft, utebliven humlearom. Ingen direkt humlekick när man smakar heller utan ett typexempel för en tråkig gammal öl.
Nu till det kniviga. När jag åter granskar flaskan ser jag att det står med tryckta bokstäver och siffror: "bottled on 10/25/0.." ja, just sista siffran är delvis bortnött men det är förmodligen en nia, det kunde två kompisar intyga.

Då förstår jag ingenting. Jag skulle således sitta och dricka en öl som är buteljerad för ganska precis exakt två månader sedan.
Skulle den verkligen ha hunnit från bryggeriet, packas ombord på en båt, gunga över atlanten, anlända Danmark (vilket jag antar), skickas till Sthlm (Brill) och sedan till Ölrepubliken i Göteborg, på två månader?
Det som får mig vara så tveksam är ölets uppträdande mot mina smaklökar. Är det mig det är fel på, eller är det inte så att det är en 8'a där på slutet, fast vi tycker det mer vara likt en 9'a?
Ölen smakade nämligen precis som att den skulle vara brygd den 25'e oktober 2008, inte 2009.

Kommentarer på detta?

5 kommentarer:

Tomas sa...

Jag har druckit den på Bishop's i Malmö flera gånger den senaste veckan, och då har den varit väldigt bra och humlefräsch. Det måste ha varit den flaskan du fick i så fall.

Weine sa...

Har ingen aning om hur det är med färskheten på flaskan du fick men mina jag fick via ett byte var heltrevliga.

Fredrik sa...

är mycket trevlig när den är färsk, och ja jag tror det kan gå så fort att få hit den.

Anthony sa...

Kanske Dennis som har otur med färskheten??

AndersAnd sa...

Provade också nyligen denna på Bishops i Malmö, tyckte väll den var sådär, rätt fräsh i nosen men allmänt tunn med lite väl snäll humleprofil och tråkig tunn maltbas.. Kan inte vara så att det bara är ölet som är lite väl runt o tunt i sig? Pappigt o jävligt var det iaf inte när jag drack det..

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler