onsdag 23 december 2009

High Tide Fresh Hop IPA


En våg av humle, ja det är absolut vad detta handlar om!
Det handlar om High Tide Fresh Hop IPA från Port Brewing, importerad av Brill till Sverige, och det står på flaskan bäst före December 2010. Man kan även läsa på etiketten att detta är en öl som görs på färsk nyskördad humle på hösten, det är alltså äntligen en riktigt färsk humledominerad öl som hittat hit!

650 ml för 89 kr, och det är i mina ögon värt varenda krona.
Doften är full med tropiska frukter - ananas, passionsfrukt, mango, persika, sa jag ananas?
Smaken även den fullspäckad med färsk frukt, och en trevlig markant beska efteråt. En riktigt riktigt bra öl, speciellt om man tänker på att den endast ligger på 6.5%.

Great Divide's Fresh Hop som släpptes ett par veckor innan är en trevlig öl, men inte i närheten av denna.

När jag drack denna i onsdags blev jag helt lyrisk. Dagen efter lyfte jag luren, uppgav mig för att vara ett par av mina polare och beställde några flaskor till deras lokala butiker bara för att de skulle få chansen att testa den. De borde fått sina sms nu :)

dempabeer lyfter på hatten och sänder ett tack till Systembolaget och Brill som lyckas få hit denna underbara njutning!

10 kommentarer:

Anthony sa...

Håller med om att det är en fin öl men fullt lyrisk blev jag inte av den anledningen att jag nyligen druckit 2-3 flaskor Founders "Double Trouble" som i min mening är en riktig kanonöl men väl värd att drick med sin fruktigt torra beska...

fajanen sa...

Nu blev jag sugen på att prova min flaska som står i kylen. Lät riktigt lovande.

Baggen sa...

Tur att jag köpte en flaska häromdagen för nu blev man ju svårt sugen att testa den. Fast de närmaste dagarna blir det nog mest julöl :)

Magnus Bark sa...

Undrar om det finns kvar några flaskor av den där?

AndersAnd sa...

Har typ krängt tre bombers av denna på en vecka.. Jävligt gott o drickbart.. Funderar på att köpa en till julafton också, vem fan vill ha julöl när man kan få en sådan här humlekick?

Markus sa...

Instämmer i hyllningskören. High Tide var sjukt god och doftade så mycket ananas att jag trodde jag skulle trilla av stolen. Världsklass helt enkelt.

Ola sa...

Är jag den ende som tycker de har klantat bort malten lite? Jag brukar aldrig någonsin tycka att en IPA har för lite malt, humlenarkoman som jag är, men här är det något som inte stämmer fullt ut. Men visst, jag har ju inga problem att få den att gå åt...

Anthony sa...

Aldrig blir vi nöjda ;)

Weine sa...

Mycket god IPA.

Jonas sa...

Sitter&intar den i skrivande stund.Fantastisk indeed.Året's öl så här långt.En IPA helt i min smak!

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler