fredag 4 december 2009

Röster från fikarummet

Kom nyss tillbaka på rast, hörde två kollegor prata om öl och beslöt mig tidigt för att inte lägga mig i.

-"Krutuggla är den godaste ölen jag vet. Det är nåt bryggeri söder om Fredrikshamn som brygger den. Den smakar som en hof men med mer smak i. Jag är en sån som gillar att hälla upp ölen långsamt, jag vill att den ska ha mycket kolsyra."

-"I Sverige får man ju inte brygga öl med fruktkött i, det är ju därför en Hof i Sverige inte smakar som i Danmark, pga att man inte får ha fruktkött i den här hos oss."

-"Ja i Danmark heter ju Hof Carlsberg, för i Sverige får den ju inte heta Carlsberg!"

-"Min son är en riktig finsmakare, när vi var i Danmark senast så inte gick han och hämtade tre lock Slots inte, nej han kom med 8 flaskor Corona och 6 flaskor Flensburg och två till som han inte hade provat nån gång tidigare!"

-"Jag kan inte dricka mörk öl, eller jo ett liiitet glas. Aldrig en hel flaska."

Vilken är eran favorit? :)

18 kommentarer:

Fredrik K sa...

-"Guinness, det kan man ju inte dricka mer än en pint av, det är ju som en hel limpa"

Daniel - schnille.se sa...

Saliga äro de enfaldiga ty de skola icke betala flera hundra kronor för en liten flaska öl.

Jag gillade den med fruktköttet som du citerade dempa, men kommer inte på någon sån rolig själv.

Jag hade dock en diskussion med en kille på jobbet, som har hand om ölutbudet. Jag försökte snacka med honom om att ta in intressantare öl än bara Spendrups, Heineken, Mariestad och vad som nu finns. Han sa att han redan hade en på gång. Coors Lite på fat.

Daniel

stig sa...

I Norge trodde "befolkningen" at Tuborg, som ble solgt billig i butikk, var et mercedes øl til lada pris

Magnus Bark sa...

Kampen går vidare...

Anonym sa...

Jag gillade killen på Regeringsgatan som stod med en flaska ek-Yeti och frågade personalen om den var lika mörk och kraftig som Guinness.

Jag hoppas verkligen han köpte den och fick en uppenbarelse när han drack den...!

JoeG sa...

Anonym: Hehe

Gillade den med Hof bäst annars!

rickgordon sa...

Sablar Dempa, gick det så långt alltså?

Jessica Heidrich höll tydligen i en provning för några år sedan och blandade i mörkt färgämne i en Corona, varvid flertalet avvärjande konstaterande att "Jag gillar inte mörkt öl"

Johan - Gjölen sa...

@Rick: Det där med färgämne var en bra idé. Vore kul att prova på några av mina mest antimörköldrickare.

Vad gäller citaten är ju findrickarsonen belysande. Så fort man tar alt frågar efter något annat än stor stark på ställen där utbudet inte är det bästa blir man ju sedd som någon typ av UFO.

Imponerad att du lyckades hålla dig utanför samtalen.

Markus sa...

Ha, ha... ja jävlar vad roligt.

Magnus sa...

Hehe, den med fruktköttet var sjukt bra!

Jag snackade med en kille i Chicago för ett par år sedan, han menade att "You Europeans have the most strange beers. Take Heineken, it's like a meal, man!"

Jovisst...

AndersAnd sa...

Hmm finns för många roliga sådana här för att lista.. En jag upplevde nyligen på bishops när jag satt o lyssnade i baren var: (fram till bartender kommer en snygging kille med stort självförtroende) "Vi tar det vi beställde innan o sen en stor stark till vår polare, hehe, han är inte direkt någon findrickare! (jag lyfter på huvudet o försöker se vad för fint de beställde utöver stor stark) Fram på en bricka serveras det 1 stor stark och 2 Innis & Gunn. Jag sänker huvudet igen..

Danne sa...

Min favorit är nog när jag var på någon uteservering med några från jobbet, jag drack Brooklyn lager och en kollega undrade om jag druckit deras ale med orange flaska. Jag: East india pale ale? Han: Ja, det är en riktigt manlig öl, jätte bitter!
Jag: Mmm, jag dricker en del annan amerikansk öl i den stilen...

Jonas Danielsson sa...

hahaha... jag och Marc var ute och käka middag en dag... med det krassa ölutbudet (bara ljus industri lager) som bjöds valde jag vin men Marc ville poängtera för personalen hur begränsat utbudet var, så han frågade servitören (en äldre herre) vilken den beskaste öl dom hade var och fick det underbara svaret:

- Red Stripe, det är det sämsta öl vi har det kanske passar herrn...

Fredrik sa...

Mycket skall man ju som sagt höra innan öronen trillar av... Kul inlägg Dempa.

Johan sa...

"Jag tycker inte om öl då jag har väldigt svårt för humlesmaken. Men så var jag på en hel del matmässor i staterna och upptäckte IPA. Den stilen gillar jag, de ölen har ju ingen humlesmak."

Detta sagt av min chef som jobbat i krogbranschen i nästan 20 år och som också är den som sköter ölinköpen hos oss. Jag bara tittade storögt på honom när han sa det och fick lov att fråga om han skämtade med mig. Det gjorde han tyvärr inte :)

En annan kul grej var när en kund beställde en Franziskaner Kristall. Jag sa att vi inte hade just Franziskaner Kristall, men däremot Weihenstephaner Kristall om han ville ha just en kristall. Det blev bra sa han, men 2 minuter senare kommer han och säger "hallå, jag ville ha en weissbier, den här är ju klar, det är ju en vanlig öl". Förklarade skillnaden mellan kristall och hefe, men det verkade gå in genom i ena örat och ut ur andra utan att passera hjärnan. "Jag har varit i Tyskland, jag vet att en weissbier ska vara grumlig".

Sigge sa...

Väldigt svårt att läsa vad som
står till vänster på startsidan.
Texten "smälter" ihop med det bruna.
Snälla ändra bakgrundsfärg.

dempa sa...

Sigge: Du är en av få som verkar ha problem med den, tror du kanske kunde testa byta webläsare för det funkar ju för 99% av alla besökare törs jag nog påstå. Testa rensa cashen eller nåt sånt också, men främst testa webläsare.

Anthony sa...

Rugguggla är min favorit ;)

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler