söndag 21 september 2008

Sammanfattning Ölmässan..

Då är man hemma igen efter en helt underbar kväll på Stockholm Beer & Whisky. Den var precis så lyckad som jag hade hoppats på. Förutom ett trevligt umgänge så dracks det en hel del god öl, det strosades runt och bara tittade och småpratade med folk och utställare, och det dansades till och med lite ringdans framför scenen.

Om jag ska försöka mig på att ranka de 3 bästa ölen jag drack, så kommer de här.

 1. Chico IPA, Sierra Nevada, ca 6.70%
  WickedWine hade fått ett par riktigt speciella fat från Sierra Nevada - speciellt ditflugna för mässan! Testade både "Chico Estate Harvest" där man använt färsk humle som stoppats i brygden inom 24 timmar från att humlen skördats, och "Chico IPA". Trodde först Harvest'en skulle vara godare, men när jag provade den vänstra (på bilden) så blev jag helt galet exalterad över smaken. Nu är jag inte så duktig på att förklara smaker och dofter, men den hade en "krispighet" som var helt otrolig! En fantastisk produkt som jag bara måste få prova igen, men när?
  Pris: 60 kr för 15 cl provsmakning


 1. Chico IPA
 2. Odell IPA, Odell Brewery, 7.0%
  Hade planerat dricka en hel del goda IPOR från Dogfish Head, men Oliver Twist hade ingen av dessa med sig denna gång. De testades ett par andra sjyssta, innan jag lockades av denna orangea flaska. Ojojoj vilken härlig smak! Den hade en härlig smak och doft som var lite åt apelsin-hållet, något jag inte stött på innan. Visst, citrus och grape och tropiska frukter - men apelsin? Det blev två flaskor av denna härliga dryck som jag bara måste kolla upp med OT om det går att göra en privatimport av den!
  Pris: 50 kr för 35 cl flaska. 1. Chico IPA
 2. Odell IPA
 3. Stone Ruination IPA, Stone Brewery,
  Nu när jag sitter och letar efter alkoholhalten på Stone Ruination IPA så verkar den ligga på 7.7%, men jag är nästan säker på att det stod 8.8% på flaska jag och Heden delade på.
  Riktigt härlig och ganska ljus dubbel-IPA som jag gärna dricker igen under mer städade förhållanden. Hade hört mycket om denna innan, och den gjorde mig inte besviken, men den vände inte min värld upp-och-ned heller. Privatimport?
  Pris: 80 kr för 35 cl flaskaNu måste jag rusa, får skriva mer om mässan imorgon.

6 kommentarer:

Anonym sa...

låter jävligt trevligt!

vet du om den där chico IPA görs även för flaskmarknaden? tycker för övrigt att "krispig" kan vara ett mkt attraktivt drag hos den typen av öl

Anonym sa...

Skönt att höra att fler saknade 90 minutes från Dogfish Head.

"Krispig" brukar jag nog mest använda om tysk pilsner. Men varför inte?

Anonym sa...

affe: tyvärr tror jag inte den finns på flaska. däremot finns det tre versioner av harvest på flaska, men bara en av dom har nått sverige och de är slut. frågade micke och ola på wickedwine ifall de hade nån aning om ifall den skulle gå att få tag på men de skakade besvikna på huvudet..

bark: ja, speciellt då jag aldrig provat dogfish head.
fanns inte de sierra nevada-sorter som jag hade med på bilden på mässan när du var där??

Anonym sa...

Angående Odell IPA: Apelsin-hinten är väl ett resultat av för mycket Amarillo?
Undrar om det var meningen eller ej?

Anonym sa...

Dempa: Kanske, men jag känner inte igen kranarna alls.

Anonym sa...

Mo: Vet inte om jag tycker Amarillo smakar apelsin direkt?
men efter att ha tänkt efter så vill jag nog ändra "apelsin" till "mandarin". Åh, den var grym! Ska till Sthlm på NHL-match nästnästa helg så då måste jag gå till OT och beställa en igen :)

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler